10-vuotias SYK toteuttaa juhlavuoden projektin Shadesharesin kanssa

Olemme kampuskehittäjä, omistamme ja kehitämme kiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevien korkeakoulujen kampuksilla. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme mahdollisuuksia alueelliselle kasvulle yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja eläväisen kaupungin. Tarjoamme asiakkaillemme tehokkaita tilaratkaisuja sekä heidän tarpeitaan vastaavia, kustannustehokkaita tiloja.

Olemme 10 vuoden aikana olleet osaltamme mukana suomalaisten korkeakoulujen muutostarinassa. Tällä hetkellä yhä useampi korkeakoulu suuntaa entistä tavoitteellisemmin koulutusvientiin, mikä haastaa myös meidät. Meidän on nähtävä asiakkaidemme häikäisevät mahdollisuudet, pilotoitava uusia ratkaisuja, oltava valmiina muutokselle, kun sen aika on.

Meillä SYK:ssä vastuullisuus on vahvasti mukana kaikessa toiminnassamme, on kyse sitten energiansäästötoimenpiteistä, vihreän rahoituksen käyttämisestä investointeihimme tai vaikkapa siitä, että haluamme taata kaikille yhtäläiset mahdollisuudet koulutukseen. Koska katseemme on laaja ja toteutamme yhteiskuntavastuutamme monipuolisesti, yhteistyömme Shadesharesin kanssa, joka kouluttaa ihmisiä ja antaa heille toivoa tulevaisuuteen, on mitä osuvin. Tämän vuoksi Shadesharesin tuote ja toiminta sopii loistavasti SYK:n vastuullisuuden periaatteisiin.

Suomen Yliopistokiinteistöjen 10-vuotinen taival on tarina uudenlaisen ajattelumallin ja kulttuurin juurruttamisesta suomalaiseen yhteiskuntaan. Kulttuurin, jossa korkeakoulukampukset ovat avoimia ihan kaikille, ja jossa luodaan tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Shadesharesin aurinkolaseja valmistavat Keniassa entiset slumminuoret suomalaisesta vanerista. Nuoret on koulutettu Shadesharesin ja Worldvisionin yhteishankkeessa, he ovat saaneet ammatin, kunniallisen työn ja heidän tulevaisuudennäkymänsä näyttävät kirkkaammilta kuin koskaan ennen. Heillä on toivoa aivan uudella tavalla elämässään. Me SYK:ssä uskomme, että häikäisevät mahdollisuudet kuuluvat kaikille!

Shadesharesin SYK:lle kustomoimat 10-vuotisaurinkolasit tuovat hyvää myös Suomeen. Valitsemamme kotimainen hyväntekeväisyyskohde on NMKY, jonne Shadeshares ohjaa 10 %:a lasien hinnasta. NMKY tekee paljon arvostamaamme ennaltaehkäisevää työtä nuorten hyväksi, tukien nuoria ja heidän perheitään niin urheilun kuin sivistyksenkin saralla.

Eikä tässä vielä kaikki. Havahduimme, että toimintamme kansainvälistyessä meidän tulee aktiivisesti kompensoida sykkiläisten matkustamisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Shadeshares yrityksenä kompensoi mm. materiaalien kuljetutuksen tuottamia päästöjä istuttamalla puita Keniaan. Me SYK:ssä osallistumme ilmastotalkoisiin istuttamalla 1000 puun tainta. Tällä kompensoimme n. 80%:a liikematkalentojemme päästöistä.

Shadesharesin Sari Kanti-Paul kertoo alkaneesta yhteistyöstämme, “Me Shadesharesilla teemme maailmasta paremman paikan aina yhdet aurinkolasit kerrallaan. Teemme sen kestävän kehityksen, puunistutuksen, Afrikassa työllistämisen ja Suomessa hyväntekeväisyyden kautta. Olemme tosi onnellisia, että SYK halusi lähteä mukaan tekemään tätä tarinaa yhdessä kanssamme.”

Kyllä, tämä kaikki tämä on mahdollista, kun katsomme yhdessä kohti häikäisevää tulevaisuutta vastuullisten aurinkolasien läpi!

 

https://vimeo.com/305329156/e9e590b3ba


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Tiedote: Öljyvahinko Oulangan tutkimusasemalla ei ole aiheuttanut ympäristövahinkoja

Turun Aurum-rakennus sai harvinaisen tunnustuksen ympäristömyönteisyydestään

Organisaatiotarkennus

Toiminnan merkitys syntyy tyytyväisistä asiakkaista

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy