Monikäyttöympäristö, Turku

Rakennushanke – Medisiina D, Turku

  • Käynnistyi: 2015
  • Valmistuu: 2018
  • Vuokralaiset: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu
  • Toiminta: Opetus, tutkimus, diagnostiikka
  • Arkkitehtitoimisto: Schauman Arkkitehdit Oy
  • Bruttoneliömäärä: 26 000
  • Paikkakunta: Turku
  • Kampus: Kupittaa
  • Tavoitteet & lähtökohdat: monikäyttörakennus, yhteistyön mahdollistaminen, kampuksen kehittäminen ja tiivistäminen

Turkuun rakennettava lääketieteen opetuksen, tutkimuksen ja diagnostiikan synergiatalo kokoaa samojen seinien sisälle Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilat. Medisiina D -rakennuksessa toimii päivittäin 1 400 opiskelijaa ja 600 ammattilaista.

Medisiina D nousee Kupittaalle nykyisen Medisiina-rakennuksen ja tulevan T3-sairaalan väliin, T- ja A-sairaaloiden läheisyyteen. Alueesta muodostuu tiivis, toimiva kampus ja keskeinen terveyden ja hyvinvoinnin toimintojen keskittymä.

Tilaratkaisuissa pyritään tilojen monikäyttöisyyteen, synergiaan ja joustavuuteen. Ratkaisuilla tuetaan yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja sekä varmistetaan tilojen korkea käyttöaste ja taloudellinen tilankäyttö.

Rakentamisessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Hankkeelle haetaan BREEAM Bespoke -ympäristösertifikaatti.

Medisiina D on nyt valmistunut! Tutustu kohteeseen esitteessämme.