Yhteiskampus, Oulu

Rakennushanke – Linnanmaan-yhteiskampus – Oulun ammattikorkeakoulun tilamuutokset

  • Käynnistyy: 2018
  • Valmistuu: 2020
  • Vuokralaiset: Oulun ammattikorkeakoulu
  • Arkkitehtitoimisto: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy
  • Bruttoneliömäärä: 27 300
  • Paikkakunta: Oulu
  • Kampus: Linnanmaa
  • Tavoitteet & lähtökohdat: tilankäytön monipuolistaminen, palvelutarjonnan kattavuus, yhteistyö¸ monikäyttäjärakennus

Oulun Linnanmaan-kampukselle ryhdytään alkuvuodesta 2018 rakentamaan yhteistä kampusta Oulun yliopistolle ja ammattikorkeakoululle. Yhteiskampuksen on määrä valmistua vuonna 2020, jolloin Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaalle.

Yhteiskampuksen tavoitteena on lisätä poikkitieteellisyyttä, eri toimijoiden törmäyttämistä ja kampuksen vetovoimaisuutta. Kampusympäristöstä tulee merkittävä keskus koko seutukunnalle.

Valmistuessaan kampus on Euroopan suurimpia sisäkampuksia, jossa voi nauttia opiskelusta ja kattavista palveluista saman katon alla. Myös yritykset voivat löytää tarpeitaan vastaavat tilat innovatiivisesta korkeakouluympäristöstä. Yhteiskampushankkeeseen liittyvät lisäksi Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan hanke ja kasvatustieteellisen tiedekunnan hanke, ja Oulun ammattikorkeakoululle rakentuvat tilat kampukselle. Humanistisen tiedekunnan ja Kasvatustieteellisen tiedekunnan tiloista on oma hankekuvauksensa alla.