Edistysaskelmia vastuullisuuden saralla

SYK:n vuonna 2017 laatiman vastuullisuusvision mukaan yhtiön kampukset ovat Euroopan vastuullisimmat vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa kestävää ekologisuutta, taloutta ja sosiaalisuutta:

  1. Osallistumme maailmanlaajuisiin talkoisiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Hyödynnämme uusiutuvien ja älykkäiden energiaratkaisuja.
  2. Toimimalla ympäristöystävällisesti säästämme myös pääomaa ja luomme talouteen vakautta kehittämällä kampuksistamme vetovoimaisia paikkoja. Vahva taloutemme mahdollistaa osaltaan ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisen toimintamme.
  3. Oppimis- ja tutkimusympäristöjen kehittäjänä annamme oman panoksemme kestävän sosiaalisuuden luomiseen.

SYK:n vastuullisuus on konkreettisten tekojen seurauksena noussut uudelle tasolle.

Saimme kesäkuussa työ- ja elinkeinoministeriön, ympäristöministeriön, Energiaviraston ja Motivalta tunnustuksen tuloksellisesta ja esimerkillisestä energiatehokkuustyöstä vuosina 2008–2016. Meille myönnettiin Kiinteistöalan yritykset -sarjassa kunniamaininta tuloksellisesta energiatehokkuustyöstä.

Useille SYK:n kohteille, muun muassa Jyväskylässä sijaitsevalle Ruusupuistolle ja Turussa sijaitsevalle Medisiina D -rakennukselle myönnettiin vuonna 2017 BREEAM-ympäristöluokitusjärjestelmän mukainen sertifikaatti.

SYK:n GRI-raportti vuodelta 2016 on julkaistu GRI-tietokannassa. Mikä tarkoittaa, että raporttia on helppo vertailla muiden toimijoiden vastaaviin raportteihin ja GRI yhteisössä toimivien ja siitä kiinnostuneiden löytää. Eli raporttimme löydettävyys, läpinäkyvyys ja vertailtavuus paranivat julkaisun jälkeen huomattavasti.

Kampusareena valittiin Interreg Europen InnoBridge-projektissa yhdeksi Good Practises -finalistiksi. Interreg kehittää ja kokoaa Euroopassa alueellisia ja paikallisia hyviä käytänteitä, joiden avulla tutkimus- ja kehityspanostuksia yhdistetään toisiinsa. Näin menestymisen mahdollisuudet paranevat entisestään.

Aiemmin syksyllä Kampusareena esiteltiin keynote-statuksella myös Interreg Europen Urbact-hankkeen seminaarissa. Urbact kokoaa kestävän kaupunkikehityksen hyviä eurooppalaisia käytänteitä.

Lue lisää:

SYK:n GRI-raportti