Hanna Saario vaihtoi kauppakeskukset kampuksiin

Tampereen ja Hämeenlinnan alueen tuore asiakkuuspäällikkö Hanna Saario on kiinteistöalaa monelta kantilta nähnyt konkari. Kampusten pariin hän hyppäsi kauppakeskusten maailmasta.

Helmikuun alussa SYK:n asiakkuuspäällikkönä Tampereen ja Hämeenlinnan alueella aloittanut Hanna Saario hyppäsi kampusten pariin kauppakeskusmaailmasta. Viimeisimpänä työnantajana oli Trevian Asset Management, jossa Hannan vastuulla olivat Tampereen Tullintorin ja Jyväskylän Kolmikulman kauppakeskukset. Hanna on asunut Tampereella yli 20 vuotta ja alueena Pirkanmaa onkin hänelle erittäin tuttu.

– Ympyrät ovat kohtuullisen pienet Tampereen kiinteistöalalla. Paljon on tuttuja ja kontakteja entuudestaan, Hanna kertoo.

Kahden SYK:lla vietetyn kuukauden jälkeen työn rutiinit hakevat vielä uomaansa. Odotukset pestin suhteen ovat korkealla.

– Monipuolista työtä odotan, ja sitä se onkin jo ollut. On todella mahtavaa päästä myös kehittämään Tampereen kampuksia kokonaisuudessaan. Ja on kiintoisaa nähdä, kuinka SYK:n monipuolisuus ja erityisosaaminen edelläkävijänä näkyy tässä kampusmaailmassa, Hanna sanoo.

Hannalle on selvää, mikä hänen päätehtävänsä asiakkuuspäällikkönä on.

– Se on pitää meidän asiakkaista hyvää huolta. Tulee olla vuokralaisten saatavilla ja huolehtia kokonaisuudesta – sopimusasioista, tilamuutostoiveista, kiinteistön ylläpidosta ja palveluista.

Kokemusta laajalla skaalalla

Vahvuuksinaan Hanna Saario näkee kiinteistön omistajan ja vuokralaisen tahtotilan välissä luovimisen, asioiden selkeyttämisen ja monipuolisen kokemuksensa alalta.

– Monet vastaan tulevat asiat ovat tuttuja jostain päin työhistoriaa. Esimerkiksi Lahden tiede- ja yrityspuistossa olin mukana samankaltaisissa toimitilaprojekteissa kuin nyt SYK:ssa on työn alla. Olen ollut töissä rahoituspuolella muun muassa Tampereen Seudun Osuuspankissa ja Tapiolassa taas vakuutusasiat tulivat tutuiksi, Hanna kertoo.

– Työnkuvani kauppakeskusjohtajana sekä kiinteistöosakeyhtiöiden toimitusjohtajana oli hyvin laaja. Siinä oppi pitämään monia lankoja käsissä ja kantamaan vastuun kokonaisuudesta.

Hannan vapaa-aikaa määrittävät paitsi perheen kouluikäisten lasten harrastusten parissa puuhaaminen, myös lenkkeily luonnon helmassa Pyynikillä ja kuntosalilla käyminen.

Hannan erityistaitoihin kuuluu myös portugalin kielen taitaminen.

– Kun asuimme vuoden Lissabonissa, selvisin portugaliksi verotoimistossakin! Nyt tuntuu, ettei siitä tulee enää mitään. Harmillisesti kieli unohtuu, kun sitä ei 15 vuoteen käytä, Hanna naurahtaa.

TEKSTI: Heini Nieminen