Kampusareena sijoittui toiseksi EuroFM Partners for Innovation Awards 2018 -kilpailussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ja Tampereen teknillinen yliopisto pääsivät parhaiden joukkoon EuroFM Partners for Innovation Awards 2018 -kilpailussa. Kilpailussa etsittiin innovatiivisinta toimitilajohtamiselle lisäarvoa tuottavaa palvelua, joka voi olla mikä tahansa teknologinen tai sosiaalinen innovaatio. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ja Tampereen teknillinen yliopisto ansaitsivat finaalipaikan jo aiemminkin mainetta niittäneellä Kampusareena-konseptilla. Konsepti on valittu Interreg Europen InnoBridge-projektissa yhdeksi Good Practises -finalistiksi ja se on esitetty keynote-statuksella myös Interreg Europen Urbact-hankkeen seminaarissa. Tänä vuonna voittajaksi selviytyi kumppanuus portugalilaisen Glinttin (Global Intelligent Technologies) ja Servassiten välillä. Glintt on monikansallinen teknologiapalvelujen tuottaja hyvinvointisektorilla.

Suomalaisen kumppanuuden keskiössä oli synergian edistäminen kampusalueella. Tampereen teknillisen yliopiston Hervannan-kampuksen ytimessä sijaitsevalla Kampusareenalla kohtaavat eri alojen yritykset, tutkijat, opiskelijat ja alumnit. Kampusareena koostuu rakennuksen eri kerroksissa sijaitsevista innovaatioalustoista, joissa tilojen käyttäjät jakavat yhdessä ideoita ja tavoitteita. Tilat ja alustat on suunniteltu edesauttamaan käyttäjien välisiä kohtaamisia, joista syntyy parhaimmillaan uudenlaisia innovaatioita ja menestyvää liiketoimintaa. Kampusareena edistää myös merkittävästi yliopiston vuorovaikutusta yritysten ja muun yhteiskunnan kanssa.

Kilpailun finaali järjestettiin Bulgarian Sofiassa 5.–8.6.2018. EuroFM on verkosto, joka yhdistää toimitilajohtamisen korkeakoulut, tutkijat, yritykset ja yhdistykset toisiinsa. Verkostossa on jäseniä 23 Euroopan maasta. Lisäksi verkostolla on aktiiviset suhteet Pohjois-Amerikan ja Latinalaisen-Amerikan FM-toimijoihin. Sekä SYK Oy että TTY ovat verkoston aktiivisia jäseniä.

EuroFM Partners for Innovation -kunniamaininta Suomeen.
EuroFM Partners for Innovation -kunniamaininta Suomeen. Kuvassa SYK Oy:n tutkimus- ja kehitysvastaava Olli Niemi sekä työ- ja oppimisympäristöjen asiantuntija Suvi Nenonen. Keskellä Glintt:n edustaja Patricia Correia Duarte.