Seminaarinmäen Athenaeum-rakennuksen peruskorjaus etenee aikataulussa – harjannostajaisia vietettiin 6.6.2018

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäellä peruskorjataan Athenaeum-rakennusta. Rakennus on valmistunut vuonna 1976 ja sen on suunnitellut arkkitehti Arto Sipinen. Mittavassa peruskorjauksessa Athenaeumin ulkomuoto säilytetään täysin entisellään rakennuksen ja alueen kulttuurihistoriallista arvoa kunnioittaen.

Rakennuksen peruskorjaus etenee aikataulussa ja budjetissa, ja sen valmistumisajankohta on marraskuussa 2018. Kohteen pääurakoitsijana toimii NCC Oy ja pääsuunnittelijana Ari Sipinen Arkkitehtitoimisto Sipinen Oy:stä. Peruskorjauksen jälkeen rakennukseen muuttaa Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskunnallisen tiedekunnan kieli- ja viestintätieteiden laitos (KIVI). Peruskorjauksen myötä rakennukseen valmistuu nykyaikaisia ja viihtyisiä työtiloja, jotka on suunniteltu yhteistyössä käyttäjien kanssa heidän toiveitaan kuunnellen ja toteuttaen.

”Athenaeum-rakennuksen peruskorjaus jatkaa Seminaarinmäen rakennusten korjausten sarjaa ja etenee tällä hetkellä suunnitelmien mukaisesti sekä hyvässä yhteishengessä”, toteaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä.

”Peruskorjaus mahdollistaa nyt hajallaan toimivan kieli- ja viestintätieteiden laitoksen sijoittumisen saman katon alle nykyaikaisiin toimitiloihin. Hanke on pysynyt budjetissa ja suunnitellussa aikataulussa”, iloitsee Jyväskylän yliopiston talous- ja palvelujohtaja Päivi Seppä.

Peruskorjauksen harjannostajaisia vietettiin keskiviikkona 6.6.2018 Seminaarinmäen Tilia-ravintolassa, ja tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä, Jyväskylän yliopistolta, NCC Suomi Oy:ltä sekä rakennustyöntekijöiltä.

 

Lisätietoja antaa:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Aki Havia
johtaja, rakennuttaminen
040 527 7511
aki.havia@sykoy.fi

 

Jyväskylän yliopisto
Timo Piispanen
Kiinteistöpäällikkö
040 805 4998
timo.e.piispanen@jyu.fi