Aurum, Turku

Rakennushanke – Åbo Akademi ja Turun yliopisto, Aurum

  • Käynnistyi: 2018
  • Valmistuu: 2021
  • Vuokralaiset: Åbo Akademi ja Turun yliopisto
  • Arkkitehtitoimisto: Aihio Arkkitehdit Oy
  • Bruttoneliömäärä: 23 000 m2
  • Paikkakunta: Turku
  • Kampus: Yliopistonmäki
  • Tavoitteet & lähtökohdat: monikäyttäjärakennus, yhteistyön mahdollistaminen

Vanhan Juslenia-rakennuksen tilalle Turkuun rakennettavan Aurumin pääkäyttäjät ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Muita käyttäjiä ovat muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja kirjasto. Uusi Aurum rakennus on osa Åbo Akademin ja Turun yliopiston välistä Scientia Aboensis -yhteistyötä.

Rakennukseen tulee opetukseen ja tutkimukseen tarkoitetut tilat laboratorioineen, tiloja yrityksille sekä kuntosali- ja ravintolatilat. Tilaratkaisut ovat monikäyttöisiä ja joustavia ja ne tukevat positiivista synergiaa. Ratkaisut tukevat yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja. Näin varmistetaan korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus.

Henrikinkadulle nouseva rakennus toimii yhdistävänä rakennuksena Åbo Akademilta Yliopistonmäelle siirryttäessä.

Rakennukselle tavoitellaan Excellent-tason BREEAM-ympäristöluokitusta.