SYK myy kiinteistöjä Joensuussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on myynyt Joensuussa rakennuksia Tulliportinkadun kampukselta Rakennusliike Soimu Oy:lle. Kauppaan kuuluu kaksi rakennusta tontteineen, Regia sekä sen vieressä sijaitseva autokatos.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) luopuu kiinteistöistä, sillä Itä-Suomen yliopistolla ei ole enää ollut varsinaisesti käyttöä rakennuksille. Myytävä kokonaisuus sijaitsee Joensuussa, yliopiston alueella, Tulliportinkadulla. Kiinteistöissä on neliöitä yhteensä 2 920 m2. Rakennukset myydään tontteineen.

– Tontilla, jolla nykyinen kiinteistö sijaitsee, on rakennusoikeutta yhteensä 7700 m2. Tontin sijainti on hyvä, se on rauhallisella paikalla, aivan Joensuun ydinkeskustan laidalla. Lähellä sijaitsevat päiväkoti, koulutus ala-asteesta yliopistoon saakka sekä paljon liikunta- ja harrastemahdollisuuksia. Olemme jo käynnistäneet suunnittelun ihmisten tarpeisiin vastaavasta asukaslähtöisestä asuinrakentamisesta, kertoo Rakennusliike Soimu Oy:n toimitusjohtaja Petri Kahelin.

– Kiinteistöjen myynti paikalliselle toimijalle takaa paremman kehityspotentiaalin paikallisesta näkökulmasta. Aluetta lähtee kehittämään toimija, jolla on antaa lisäarvoa ja joka pystyy vastaamaan markkinan tarpeisiin aiempaa paikallisemmin. Kauppa on alueen kehityksen kannalta positiivinen askel, SYK Oy:n johtaja Juha Uotila

Lisätietoja:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Johtaja, Juha Uotila, kampuskehitys ja markkinointi
puh: 050 492 9653
Email: juha.uotila@sykoy.fi

Rakennusliike Soimu Oy 
Toimitusjohtaja, Petri Kahelin
puh: 0400 132 215
Email: petri.kahelin@soimu.fi 

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 247 rakennuksesta. Vuoden 2017 liikevaihto oli 152 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

 

Rakennusliike Soimu Oy on vuonna 1990 perustettu. Yritys on joensuulaisen Eero Mustosen omistama perheyritys. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 10,5 miljoonaa. Viimeisin omaa tuotantoa oleva kohde on Joensuun ydinkeskustaan toteutettu viiden kerrostalon ja 313 asunnon uudiskohde, missä on neljän kerrostalon katolle asennettu aurinkopaneelit ja autokatosten katot on toteutettu viherkattoina. Kohteen viimeisin vaihe valmistui tänä vuonna. Pohjoiskarja-laisena rakennusliikkeenä toimintamme on keskittynyt Itä-Suomeen, mutta tulevaisuudessa tulemme toimimaan myös pääkaupunkiseudulla. www.soimu.fi