Hackathon tai innovaatiokilpailu – entäs IPR-oikeudet? Kolster Oy:n tilaisuus Kampusklubilla to 29.11.2018 klo 9–11

Erilaiset innovaatiopajat, tuotekehitysyhteistyöt ja hackathonit ovat tunnetusti loistava tapa jakaa asiantuntemusta ja aikaansaada yhdessä täysin uusia ideoita. Tilaisuuksissa syntyy usein uusia innovaatioita ryhmissä ja erikseen – virallisesti ja epävirallisesti.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kenelle innovaatiopajoissa kehitellyt ideat oikeastaan kuuluvat? Miten varmistutaan siitä, että kaikilla on selvät sävelet siitä, mitä tilaisuuksista kertyneellä tiedolla saa tehdä ja kuka niitä saa hyödyntää? Millaisia reunaehtoja tapahtumaan on hyvä tehdä ja miten jo valmiiden ja tapahtumassa kehkeytyvien innovaatioiden suojausnäkökohdat huomioidaan?

”Yhteistyö on tasapainoilua riskien ja mahdollisuuksien, oman edun ja yhteisen edun välillä. Kannattaa miettiä, miten paljon ideoistaan kertoo, sillä joku toinen saattaa suojata ratkaisun itselleen etkä pääsekään hyödyntämään sitä itse. Sekä tapahtuman järjestäjän että siihen osallistuvan olisi hyvä tiedostaa, millaiset säännöt ja suojaukset tapahtumaa varten tulisi olla ja miten kannattaa toimia, jotta ongelmilta vältytään.”, Kolster Tampereen yksikönjohtaja Sini-Maaria Mikkilä sanoo.

Kolster Oy järjesti aiheen tiimoilta tilaisuuden torstaina 29.11.2018 klo 9-11 Kampusklubilla. Hackathon tai innovaatiokilpailu – entäs IPR-oikeudet? -nimisessä tilaisuudessa Kolster Oy:n Tampereen yksikönjohtaja Sini-Maaria Mikkilä ja Counsel-lakimies Hannes Kankaanpää kävivät läpi asioita, joita sekä innovaatiotapahtuman järjestäjän että siihen osallistuvan olisi hyvä ottaa huomioon ennen tilaisuutta, tilaisuuden aikana ja tilaisuuden jälkeen.

Tapahtuma striimattiin livenä ja se on myös katsottavissa tallenteena.