Turun yliopiston alakampukselle tehdään pysäköintialuetta

Syys-lokakuun vaihteessa, viikolta 40 eteenpäin, alkaa Aurum-rakennuksen pysäköintialueen rakentaminen. Pysäköintialueen sijainti on alakampuksella merkittynä kartassa P1 merkinnällä. Työn suorittaa Asfaltti-Sarvo Oy. Pysäköintialueen alta joudutaan raivaamaan pois puustoa ja tämän vuoksi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on sitoutunut istuttamaan vastaavan määrän puita kampukselle.

”Osa puustosta istutetaan nyt rakennettavan parkkialueen reunoille ja osalle etsitään muita sijoituspaikkoja”, kertoo rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä.

Aurum-rakennuksen kaavamääritykset edellyttivät nyt rakennettavien pysäköintipaikkojen lisäystä. Pysäköintipaikka valikoitui alakampukselle yhteistyössä alueen käyttäjien sekä paikallisyhdistysten kanssa viime syksynä pidetyissä infotilaisuuksissa, joissa pääsimme vuorovaikutteisesti asiaa pohtimaan.

Tällä järjestelyllä saatiin sekä aiemmin pysäköintialueelle tullut autoliikenne että nämä uusille pysäköintipaikoille tulevat liikennevirrat tuotua Helsinginkadun kautta. Saatiin muodostettua ns. ulkokehä, jota pitkin ajoneuvoliikenne siirtyy Helsinginkadun suunnalta ilman, että pysäköintialueita tarvitsi siirtää. Merkittävä määrä kuormittavaa ajoneuvoliikennettä saadaan poistettua rauhallisesta Piispankadun ympäristöstä.

Uusi parkkialue on herättänyt runsaasti keskustelua. Yliopisto ja SYK haluavat kuulla eri näkökulmia ja ehdotuksia sekä kertoa hankkeen taustoista ja toteuttamisesta yliopiston kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Aiheesta järjestetään keskustelu- ja infotilaisuus perjantaina 4.10.2019 klo 9.00 Agoran luentosalissa XXII (Vesilinnantie 5). SYKistä ovat keskustelemassa johtaja Aki Havia, rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä ja ympäristöinsinööri Ari-Pekka Lassila. Yliopistosta paikalla keskustelemassa on johtoa ja kestävän kehityksen asiantuntijoita. Tilaisuus on avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tilaisuus pidetään suomeksi, mutta keskustelua käydään tarvittaessa myös englannin kielellä.

Lisätiedot:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Rakennuttamisen ja ylläpidon johtaja, Aki Havia
puh. 040 527 7511
aki.havia@sykoy.fi