Yhteiskäyttöinen sähköauto helpottaa työtä ja arkea

SYK tuo Hervannan kampukselle yhteiskäyttöisen sähköauton, jolla kampuksen väki voi hurauttaa joko työasioille tai vapaa-ajan rientoihin.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy tarjoaa 8.11.2019 alkaen yliopiston työntekijöiden ja yritysasiakkaiden  sekä henkilöstönsä käyttöön yhteiskäyttöauton.

– Auto on tarkoitettu lähiajoon, sillä voi asioida esimerkiksi keskustassa. Tämä on meidän ympäristötekomme. Alkuun autoja on yksi, tulevaisuudessa mahdollisesti useampia. Yhteiskäyttöautoja saattaa myöhemmin tulla myös muille kampuksille, palvelukoordinaattori Sanna Hietamäki sanoo.

Yhteiskäyttöisen sähköauton avulla SYK haluaa kannustaa ihmisiä suosimaan julkisia liikennevälineitä ja pyöräilyä. Töihin voi aamulla tulla vaikka bussilla, kun työasioille voi suhauttaa yhteiskäyttöautolla.

Auto otetaan käyttöön älypuhelinsovelluksella. Ennen ensimmäistä käyttökertaa käyttäjän pitää rekisteröityä Secton verkkosivuilla ja tallentaa sinne luottokorttinsa tiedot.

– Sähköautolla ajaminen ei poikkea tavallisen, bensalla toimivan auton ajamisesta, se on vain kovin paljon hiljaisempi.

Autolla voi ajaa enintään 250 kilometriä, minkä jälkeen sen akku pitää ladata. Palautettaessa auto kytketään aina latauspisteeseen. Auton latausasteen voi tarkastaa sovelluksesta.

Lataustolppa ja auton kotipaikka sijaitsee keskellä Hervannan kampusta, etuparkissa. Renault Zoe -merkkinen auto on muutenkin helppo paikallistaa, sillä se on teipattu SYK:n ilmeen mukaisesti.

Käyttöä ei ole sidottu toimistoaikoihin, vaan autolla voi ajaa kellonajasta riippumatta.

– Sillä voi työpäivän päätteeksi piipahtaa vaikka ostoksilla tai kyläilemässä lähialueilla.

Käyttäjähinta on tuntiperusteinen, hinta on 8 euroa jokaiselta alkavalta tunnilta.

Minimiaika on yksi tunti ja viikonlopuksi auton saa käyttöönsä 50 eur hintaan (pe klo:17.00 – ma klo:8.00)

Mene sivuille sectoyhteiskaytto.fi, täytä tietosi ja tule kokeilemaan 8. marraskuuta alkaen Tampereen Hervannan kampuksen yhteiskäyttöautoa!