Jyväskylän kampus

0 työntekijää
0 opiskelijaa
0 m2 tiloja SYK Oy:n omistuksessa
0 min lentokentälle
0 min rautatieasemalle
0 min linja-autoasemalle
Avaa kohdekartta
Osoite: Seminaarinkatu 15, 40014 Jyväskylän yliopisto Katso kohde kartalla

Liikunnallinen huipputieteiden kehto

Jyväskylän kiinteistöt palvelupyyntö, linkki

Jyväskylän yliopisto tunnetaan paitsi liikunta- ja kasvatustieteellisistä tiedekunnistaan myös huipputieteiden osaamisestaan. Perinteikäs yliopisto on saanut alkunsa Uno Cygnaeuksen vuonna 1863 perustamasta Suomen ensimmäisestä suomenkielisestä opettajankoulutusseminaarista.

Pääkampus Seminaarinmäki on yliopiston vanhin. Suomen kenties kaunein kampus tunnetaan Alvar Aallon arkkitehtuurista. Seminaarinmäkeä pidetään hyvänä esimerkkinä siitä, miten vanhaa rakennuskantaa voidaan täydentää modernilla täydennysrakentamisella. Kampus kuuluu Museoviraston luokittelemiin, valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Mattilanniemen-kampuksella toimiva informaatioteknologian tiedekunta on alallaan Suomen vanhin ja suurin. Tietojenkäsittelyopin opetus käynnistyi täällä vuonna 1967.

Jyväsjärven rannalla sijaitsevalla Ylistönrinteen-kampuksella opiskellaan ja tutkitaan esimerkiksi nanotieteitä. Siellä toimii muun muassa hiukkaskiihdytin, jota hyödynnetään pääasiassa ydinfysiikan perustutkimuksessa.

Asiakkuuspäällikkö, Keski-Suomi ja Lappeenranta, DI, ITS Kaisa Pitkänen

Heräsikö kiinnostuksesi, tai onko sinulla kysyttävää kampuksesta? Ota yhteyttä!

    Yhteisöllisesti ja viihtyisästi Ruusupuistossa

    Jyväskylän yliopiston opettajat ja opiskelijat ovat ottaneet Ruusupuiston omakseen. Rakennus on suunniteltu modernin työn vaatimuksien mukaisesti, ja väki on siirtynyt tutkijankammioistaan avotiloihin. Suunnittelussa huomioitiin erilaisten käyttäjien toiveet.

    Lue lisää