Esko Ollikainen sai hoitaakseen aiempaa isomman tontin

Entinen Kuopion kampusmanageri Esko Ollikainen vastaa nykyisin Itä- ja Keski-Suomen alueen asiakkuuksien hoidosta. Uudet kampukset ja ihmiset tulevat tutuiksi tekemisen kautta.

Esko Ollikainen siirtyi loppuvuodesta uuteen asiakkuuspäällikön tehtävään, jossa hänen vastuullaan on SYK:n asiakkuuksien kehittäminen Kuopion, Jyväskylän, Joensuun ja Lappeenrannan kampusalueilla.

– Kampusmanagerin tehtävä oli varsinainen moniottelijan homma. Siihen verrattuna työkenttäni on nykyisin suppeampi, mutta toisaalta maantieteellisesti leveämpi, Ollikainen sanoo.

Uuden asiakkuuspäällikön työpäivät koostuvat pitkälti myynnistä potentiaalisille asiakkaille ja yhteydenpidosta nykyisten asiakkaiden kanssa sekä sopimusasioiden hoitamisesta, muun muassa vuokrasopimusneuvotteluista.

Kampusmanagerin tehtävät Esko sai lopullisesti siirrettyä seuraajalleen vasta maaliskuun alusta, joten uuteen tehtävään perehtyminen on vielä käynnissä. Se tietää myös matkustamista, jotta paikat ja ihmiset tulevat tutuiksi – tekemisen kautta, kuten Esko sanoo.

Kimpassa kampusmanagerien kanssa

Esko tekee paljon yhteistyötä oman alueensa kampusmanagerien kanssa. Jani Arvilommi toimii Kuopiossa, Petri Nuutinen Lappeenrannassa, Riitta Pirilä ja Mikko Suutari Jyväskylässä sekä Markku Saravo Joensuussa.

– Tiivis yhteistyö kampusmanagerien kanssa on tässä työssä onnistumisen kannalta tärkeää. Kampusmanagerit tietävät ja tuntevat kampuksen arjen, Esko toteaa.

Tällä hetkellä miestä työllistää kolme isohkoa hanketta. Esko istuu muun muassa työryhmässä, jossa pohditaan uuden Kuopion Savilahden kampuksen ja kaupunginosan markkinointia. Alueelle on nousemassa merkittävä osaamiskeskus ja asuinalue.

Esko on mukana virittelemässä yhteistyötä Touhula-päiväkotien kanssa ja osallistuu Aducate-aikuiskoulutuskeskuksen kanssa tekeillä olevaan hankkeeseen, jossa käyttäjät osallistuvat tiiviisti tilojen suunnitteluun.

– Kaikkea mahdollista kaupunginosan kehittämisestä yksittäisiin tilahankkeisiin.

Kuopion poikia

Esko kuuluu alkuperäisiin sykkiläisiin, sillä hän tuli taloon ensimmäisten joukossa joulukuussa 2009. Kampusmanagerina hän ehti toimi kahdeksan vuotta.

Perussavolaiseksi tunnustautuva Esko on syntyperäinen kuopiolainen. Joensuu ja Jyväskylä ovat tulleet tutuiksi aiemmissa työpaikoissa, mutta Lappeenranta on rahtusen vieraampi kaupunki.

Esko rentoutuu mieluiten ladulla tai uimahallissa, pyörän selässä tai lenkkipolulla. Triathloniakin on tullut kokeiltua. Muuten vapaa-aika menee vahvasti perheen ehdoilla. Käsistään kätevä isäntä tykkää myös nikkaroida niin kotona kuin kesämökillä.

TEKSTI: Marjo Kanerva


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Tiedote: Öljyvahinko Oulangan tutkimusasemalla ei ole aiheuttanut ympäristövahinkoja

Turun Aurum-rakennus sai harvinaisen tunnustuksen ympäristömyönteisyydestään

Organisaatiotarkennus

Toiminnan merkitys syntyy tyytyväisistä asiakkaista

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy