Kampusareena on niittänyt mainetta EU-tasolla

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston (nyk. Tampereen yliopisto) kanssa kehittämä, yliopistot ja yritykset yhdistävä Kampusareena-konsepti on saanut EU-tason tunnustusta.

Kampusareena valittiin Interreg Europen InnoBridge-projektissa yhdeksi Good Practises -finalistiksi. Interreg kehittää ja kokoaa Euroopassa alueellisia ja paikallisia hyviä käytänteitä, joiden avulla tutkimus- ja kehityspanostuksia yhdistetään toisiinsa. Näin menestymisen mahdollisuudet paranevat entisestään.

Aiemmin syksyllä Kampusareena esiteltiin keynote-statuksella myös Interreg Europen Urbact-hankkeen seminaarissa. Urbact kokoaa kestävän kaupunkikehityksen hyviä eurooppalaisia käytänteitä.

Kohtaamisista versoo uutta liiketoimintaa

Tampereen yliopiston Hervannan-kampuksen ytimessä sijaitsevalla Kampusareenalla kohtaavat eri alojen yritykset, tutkijat, opiskelijat ja alumnit.

– Jatkuva vuorovaikutus yritysten ja muun yhteiskunnan kanssa on osa Tampereen teknillisen yliopiston (nyk. Tampereen yliopisto) sielua. Kampusareena on tämän vuorovaikutuksen fyysinen ilmentymä; siellä kohtaavat opiskelijat, yliopiston henkilöstö ja yhteistyökumppanimme. Näistä kohtaamisista syntyy parhaimmillaan uusia ideoita, jotka voivat kasvaa vaikkapa mittaviksi tutkimushankkeiksi, innovaatioiksi tai liiketoiminnaksi, rehtori Mika Hannula sanoo.

– Kampusareenan saama Interreg-tunnustus kertoo, että konseptimme on huomattu myös Suomen ulkopuolella. Tämä on mainio tunnustus paitsi Kampusareenalle itselleen, myös tamperelaiselle yliopistoyhteisölle.

– Kampusareenalla on relevantteja tapahtumia, joissa tieto liikkuu ja joissa tapaa oikeasti fiksuja ihmisiä – esimerkkeinä virtuaalitodellisuutta ja tekoälyä käsittelevät tilaisuudet. Tämä on hyvä paikka tavata yliopiston ihmisiä, joten pidämme kaikki projektitapaamiset nykyään täällä. Kampusareena toimii hyvin myös etätyöpisteenä, jolloin voi tavata ihmisiä sattumalta, sanoo Kampusareena-konseptin kehittämiseen aktiivisesti osallistunut Jukka P. Saarinen Nokia Technologies Oy:stä.

SYK:lle InnoBridge- ja Urbact-tunnustukset ovat merkittäviä saavutuksia yhtiön edetessä kohti visiotaan Euroopan arvostetuimpana kampuskehittäjänä.

Kampusareena on niittänyt mainetta EU-tasolla


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Tiedote: Öljyvahinko Oulangan tutkimusasemalla ei ole aiheuttanut ympäristövahinkoja

Turun Aurum-rakennus sai harvinaisen tunnustuksen ympäristömyönteisyydestään

Organisaatiotarkennus

Toiminnan merkitys syntyy tyytyväisistä asiakkaista

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy