Kampusklubin VR Aamut

Kampusklubin® virtuaalitodellisuustapahtumissa nähdään, missä huimassa nousukiidossa oleva VR-teknologia menee juuri nyt. Tekijät tulevat VR Aamuun näyttämään kahdesti vuodessa aikaansaannoksiaan toisilleen ja asiasta kiinnostuneelle yleisölle.

VR Aamu 7.2. Virtuaalisena – tutustu demoihin!

Elokuvallista virtuaalitodellisuutta 360°-videoin, lisättyä todellisuutta, vuorovaikutteista teknologiaa, rakennusprojektien simulointia. Tätä ja kaikkea muuta VR/AR -teknologiaa on esitelty VR Aamu -tilaisuuksissa nyt jo neljättä kertaa. Kyse ei ole kauppakeskusten tai festareiden hassuista yleisöönmenevistä oheisnumeroista, vaan yritysten itselleen tekemien sovellusten tai valmiiden tuotteiden, teknologiakehittäjien ja tutkijoiden foorumista.

”Tapahtumissa on todella intensiivinen tunnelma ja paljon koettavaa. Osallistujat eli näytteilleasettajat ja yleisö ovat kiinnostuneita samoista aiheista ja niiden kehittämisestä. Yhteinen kiinnostuksenkohde näyttäytyy kovana innostuksena. Jännityksellä aina itsekin odotan mitä kaikkea seuraavassa VR Aamussa on esillä, sillä ala etenee niin suurin harppauksin”, Kampusklubin vetäjä Jaana Hanninen Suomen Yliopistokiinteistöistä kuvailee.

Yritykset, tutkijat ja teknologiakehittäjät ympäri Suomen ovat kokeneet VR Aamujen tenhon. Valmet Automationin Mika Karaila on ollut joka tapahtumassa esittelemässä demoja: ”Tapahtumissa on mahtava henki. Väkeä on paljon, ja demoja runsaasti. Pidän VR Aamujen parhaana puolena sitä, että pääsee näkemään läheltä, mitä alalla tapahtuu. On kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea uutta muilla on meneillään. Kiehtovaa on myös se, että toisistamme tietämättämme me eri tekijät olemme kulkemassa samaan suuntaan. Trendi on, että VR-sovelluksissa mennään koko ajan toiminnallisempaan, visuaalisempaan ja käyttäjäystävällisempään suuntaan.”

Karaila korostaa myös, että tilaisuuksista voi ammentaa aineksia käytännön työhön.
”On mahtavaa päästä keskustelemaan onnistumisista, mutta myös ongelmista. Tämä on harvinainen tilaisuus, kun pari kertaa vuodessa pääsee tapaamaan ja juttelemaan alan huipputekijöiden kanssa. Tutkijoiden mukana olo on niinikään valtavan arvokas asia. Käytäntö ja tutkimus yhdistyvät.”

VR Aamujen konsepti poikkeaa useista muista VR-tapahtumista.

”Esittelijät tuovat mallinsa, sovelluksensa, innovaationsa, ja kävijät saavat kokeilla niitä käytännössä. Tapahtumat ovat hyvin vapaamuotoisia. Tilaisuuksien myötä on syntynyt useita uusia liikesuhteita. Kohtaamispaikkana tämä on ollut monelle hyvin merkittävä”, Jaana Hanninen sanoo.

VR Aamuissa käy jopa 300 – 500 osallistujaa. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta pääosa kävijöistä on alan ammattilaisia ja asiantuntijoita. Viimeksi esittelijöitä eli erilaisia demoja oli esillä noin kolmekymmentä. Uusia esittelijöitä otetaan mielellään mukaan VR Aamuihin. VR Aamu järjestetään Tampereen Teknillisen yliopiston Kampusareenalla Kampusklubissa®.

VR Aamut ovat Kampusklubin järjestämiä. Kampusklubi® on monialainen yhteiskehittämisen alusta tutkimus- ja tuotekehitysintensiivisille yrityksille. Se järjestää jäsentensä kaipaamaa ohjelmaa ja on siksi ketterä muokkaamaan toimintaansa ja tarjontaansa samassa sykkeessä kiivaan teknologiakehityksen kanssa. Kampusklubi® on Suomen Yliopistokiinteistöjen konsepti ja rekisteröity tavaramerkki.

VR Aamu 7.2. Virtuaalisena – tutustu demoihin!

Tutustu myös VR Aamun verkkosivuihin!

Katso VR Aamun 29.3.2019 paneelin materiaali!


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Cyber Security Morning 17 SEP 2020

Cyber Security Morning 17 SEP 2020

Kampusklubilla tapahtuu – Transforming Ageing -hackathon 29.-30. marraskuuta 2019

Kampusklubin VR Aamut

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy