Oamk, Linnanmaa -rakennushankkeen harjannostajaiset 5.6.2019

Oamk Linnanmaa -rakennushanke on keväällä 2019 saavuttanut ajankohdan, jossa kaikki hankkeeseen sisältyvät toteutusvaiheet ovat käynnistyneet. Keskiviikkona 5.6.2019 pidettävät harjannostajaiset juhlistavat hankeosapuolten yhteistyötä, ja juhlalla kiitetään rakennustyöhön osallistuneita monivuotisesta projektista. Projekti päättyy syksyllä 2020, kun Oamkin toiminta käynnistyy uusissa tiloissa.

Oamk Linnanmaa -rakennushanke kokoaa pääosan Oulun ammattikorkeakoulun opetus-, tutkimus- ja kehitystoiminnoista yhteen rakennukseen Linnanmaan kampukselle. Vaiheistetussa hankkeessa peruskorjattavat uudet, modernit ja monikäyttöiset tilat mahdollistavat tehokkaan yhteistyön Oulun yliopiston kanssa, niin tilojen kuin toiminnankin osalta.

Linnanmaan kampus muodostaa pohjoisosaan sijoittuvien ammattikorkeakoulun ja eteläosaan sijoittuvien yliopiston tilojen sekä palveluiden kanssa vetovoimaisen kokonaisuuden, jossa yritystoiminta, tutkimus ja ainutlaatuinen oppimisympäristö kohtaavat. Kasvavaa opiskelija- ja henkilökuntamäärää palvelevat muun muassa vuonna 2019 peruskorjattu ravintola FooDoo. Ravintolan valmistuskeittiön kapasiteetti nostaa kampusalueen annosmäärät, yhdessä muiden keittiöiden kanssa, vastaamaan noin 8 500 päivittäistä ruoka-annosta. Lisäksi keväällä 2020 valmistuvan FooDoo -ravintolan uusi ravintolasali tarjoaa keskeisellä alueella lisää asiakaspaikkoja sekä monikäyttötilat opiskeluun ja juhlaan.

Oulun kaupunki kehittää alueen joukkoliikennettä vastaamaan kasvavia henkilömääriä. Länsipuolelle kampusta on rakennettu myös lisää autopaikkoja. Alueen polkupyöräpaikoitusta on kehitetty ja alueelle saadaan useita Oulun kaupungin kaupunkipyörien sijaintipaikkoja. Uuden kohtaamis- ja tapahtumapaikan muodostaa kesällä 2020 uudistettava Kirjatorin piha-alue.

Laajuustiedot

Kokonaislaajuus 27.300 brm2

Aikataulu

Hankkeen suunnittelutyöt on aloitettu keväällä 2017 ja rakennustyöt on käynnistetty huhtikuussa 2018.
Rakennustyöt toteutetaan vaiheittain vuosien 2018-2020 aikana.

Hankkeen osapuolet

Rakennuttaja: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Käyttäjä: Oulun Ammattikorkeakoulu Oy

Konsultit:     Rakennuttajatoimisto Promen Oy,  Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy,  A-Insinöörit Suunnittelu Oy (rakenne), Granlund Oulu Oy (talotekniikka)

Urakoitsijat: NCC Suomi Oy, Aro Systems Oy

 

lisätietoja antaa:

Aki Havia, johtaja, rakennuttaminen ja ylläpito,
p. 040 527 7511
aki.havia@sykoy.fi


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Jyväskylän Lähde – odotettu peruskorjaus on valmistunut, tervetuloa tutustumaan!

Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde uudistui täysin

Haemme rakennuttajapäällikköä – Turun toimipisteeseemme

Aurum -rakennus valmistui ja luovutettiin pääkäyttäjille, Åbo Akademille ja Turun yliopistolle sekä rakennuttajalle huhtikuun lopulla

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy