Osaamisten ja sattumien summasta syntyy ihmeitä

Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu, kun lahjakkaat ja innokkaat ihmiset kohtaavat. Omassa työssäni Kampusklubin vetäjänä todistan kohtaamisista syntyviä ihmeitä päivittäin. Eräänä päivänä olin itse mukana tällaisessa tilanteessa.

Opettelin kahden harjoittelijamme kanssa Kampusklubin uuden, viimeisen päälle modernin videoneuvottelujärjestelmän käyttöä. Ilman ohjekirjaa, tietysti! Kokeilimme rohkeasti, mitä eri nappuloita painamalla tapahtuu. Tavoitteena oli ymmärtää, mihin laitteisto taipuu, jotta voimme Kampusklubin tapahtumissa hyödyntää sen ominaisuuksia täysipainoisesti.

Emme arvanneetkaan, mitä lopulta tulemme löytämään!

Kaksi Kampusklubilla työskennellyttä intialaista automaation loppuvaiheen opiskelijaa katseli hetken puuhailuamme, ja myös he innostuivat liittymään tutkimusmatkallemme esitysteknologian maailmoihin. Selvästi he olivat enemmän kartalla kuin minä ja harjoittelijamme.

Ohjekirjaa ei edelleenkään kaivettu esiin. Yksi paineli nappuloita, toinen nakutti zoom-nappulaa. Kamerat kääntyilivät villisti. Ajattelin jo, että kallis laitteisto on käytössä ensimmäisen ja viimeisen kerran. Mutta mitä vielä!

Yhtäkkiä tapahtui jotain maagista. Kampusklubin jättimäiset videonäytöt muuttivat koko tilan peilisaliksi!

Olimme onnistuneet vahingossa luomaan efektimaailman, jollaista ei edes huippuhienoilla videoneuvottelulaitteistolla kuvittelisi saavansa syntymään.

Intialaisista ystävistämme toinen oli paitsi insinööri myös Bollywood-tanssinopettaja ja koreografi. Hän alkoi improvisoida kameroiden edessä erilaisia tanssiliikkeitä kokeillakseen, miten aikaansaamamme efektit toimivat. Itse oivalsin siinä samassa, että nyt todistan jotain ainutlaatuista, joka pitää tallentaa: Nyt videot päälle! Joku teki nopeasti työtä käskettyä. Näin taltioituun tallenteeseen lisäsimme jälkikäteen musiikin. Katso itse, millaisen taideteoksen yhteistyöllä, rohkeudella kokeilla ja hieman sattuman avustuksella loimme:

 

https://youtu.be/N7WySmLeEuY

ltse olen pitänyt videoneuvotteluteknologiaa varsin tylsänä – ennen tätä! Sain miljoona oivallusta siitä, miten tämänkin teknologian ominaisuuksia voi hyödyntää jatkossa.

 

Kannattaa uskaltaa kokeilla

Meidän kaikkien pitää uskaltautua ulos mukavuusalueeltamme. Kannattaa heittäytyä rohkeasti tilanteisiin. Kun ollaan avoimia erilaisille näkökulmille ja yhdistellään niitä ennakkoluulottomasti, voidaan saavuttaa enemmän kuin osaamme odottaa.

Ovathan monet maailman suurista keksinnöistäkin syntyneet erilaisten osaamisten summasta, ja sattumallakin on niissä joskus sormensa pelissä.

 

Erilaiset mutta samanlaiset

Edellä kerrottu tapaus tiivistää myös koko Kampusklubin ytimen.

Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella sijaitsevan Kampusareenan viidennessä kerroksessa törmäävät erilaiset ihmiset, joilla on erilaisia taitoja ja osaamista, mutta joita yhdistää uteliaisuus ja innostus kehittämiseen ja tutkimukseen.

Täällä tartutaan osallistujia kiinnostaviin teemoihin, ja tavoitteena on edistää edelläkävijöiden yhteistyötä uusien teemojen äärellä. Jokainen voi tuoda erilaisia asioita ja ratkoa haasteitaan yhdessä muiden kanssa.

Määritelmänsä mukaisesti Kampusklubi yhdistää yritykset ja yliopistot, tutkimuksen ja tuotekehityksen. Innovaatiot syntyvät rajapinnoilla. Kampusklubiin kuuluu yritys-, professori-, tutkija-, opettaja- ja opiskelijajäseniä. Toimintamme piirissä on tuhansia ihmisiä eri aloilta ympäri Suomen ja maailman.

Yrityksille Kampusklubin jäsenyys on pääsylippu tieteen ja tutkimuksen ytimeen. Jäsenyydestä on hyötyä myös rekrytoinnissa: kun yritys näkyy kampuksella, se tulee opiskelijoille tutuksi jo ennen valmistumista.

Verkostoissa eri asioista kiinnostuneet voivat tutustua muissa yrityksissä ja organisaatioissa toimiviin kollegoihinsa ja oppia toisiltaan. Kampusklubin suosituimpia tapahtumia ovat VR- ja AI-aamut, joissa kohtaavat niin teollisuusyritykset kuin sovelluksia tekevät ja kehittävät firmat, tutkijat ja opiskelijat.

 

On nastaa olla töissä juuri täällä, näiden terävien ihmisten keskuudessa. Ympärillä ratkotaan jatkuvasti erilaisia ongelmia ja uusia oivalluksia syntyy. Täällä oppii koko ajan uutta!

 

P.S. Jos haluat kokeilla jotain uutta heti saman tien, tsekkaa videolla esiintyvän Aditya Premin Ainak-yrityksen lisätyn todellisuuden sovellus. Sovelluksen avulla voit kuvata haluamasi tilan ja sijoitella tilaan kirjastosta erilaisia huonekaluja tai laitteita, ilmaiseksi.

 

Lue lisää:

Kampusklubin VR-aamut www.vraamu.fi

Tuotehallinnan kompetenssiklubi

https://sykoy.fi/tuotehallinta-on-teollisuuden-tarkeimpia-kilpailukykytekijoita-kampusklubin-tuotehallinnan-kompetenssiklubista-kaytannon-lisaboostia/

 

Kampusklubilla kokoonnutaan tekoälyasioiden äärelle useita kertoja vuodessa

https://sykoy.fi/kampusklubilla-kokoonnutaan-tekoalyasioiden-aarelle-useita-kertoja-vuodessa/

 

Opiskelijayhteistyö tuo uusia käsitteitä ja toimintatapoja laatikon ulkopuolelta

https://sykoy.fi/opiskelijayhteistyo-tuo-uusia-kasitteita-ja-toimintatapoja-laatikon-ulkopuolelta/

 

Jaana Hanninen toimii Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssä Kampusklubin asiakasvastaavana. Hän on kehittänyt Kampusklubin konseptin ja vetää Kampusklubia. Jaana on kaikesta kiinnostunut verkostojen rakentaja, jolla on pitkä yrittäjätausta alalta. Vapaa-ajallaan hän tekee muun muassa talkootyötä Tampereen teatterin kahviossa.

 

Blogitekstiä työstäneet:

Jaana Hanninen, asiakasvastaava, SYK Oy sekä blogitoimittajana Marjut Kemiläinen, verkostomanageri, Tampereen yliopisto.


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

UNIVERSITY PROPERTIES OF FINLAND LTD NOTICE OF REDEMPTION

SYK toteuttaa kiinteistösalkkuunsa liittyvän järjestelyn Turussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on sopinut rahoituksen uudelleenjärjestelystä – ratkaisu kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta

Kontinkankaan kampukselle Ouluun perustettiin merenrantaniitty

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy