Ponsse ja Epec arvostavat sijaintia kampuksen ytimessä

Kampusareena on niittänyt mainetta EU-tasolla

Metsäkonevalmistaja Ponsse ja ohjelmistoyhtiö Epec tulevat Tampereelle värväämään uusia osaajia joukkoonsa. Sopivat tilat tuotekehitysyksikölle löytyivät keskeltä Hervannan-kampusta.

Tampereen Hervannan-kampuksella sijaitsevan Kampusareenan tuorein tulokas on metsäkoneita valmistavan Ponssen ja sen tytäryhtiön Epecin yhteinen tuotekehitysyksikkö. Uusi yksikkö suunnittelee ohjelmistoja ja automaatiota liikkuviin työkoneisiin.

Samalla tärkeänä tavoitteena on päästä rekrytointiapajille.

– Haluamme varmistaa osaavan työvoiman saatavuuden myös jatkossa. Kilpailu eri alojen parhaista osaajista on kiristynyt taloustilanteen kohennuttua, Ponssen tuotekehitys- ja teknologiajohtaja Juha Inberg kertoo.

Itsestäänselvä vaihtoehto

Uusi yksikkö haluttiin alun alkaenkin perustaa Tampereelle, josta on muodostunut työkoneteollisuuden kasvukeskus. Kaupungista löytyy myös vahvaa ohjelmisto- ja automaatioalan koulutusta ja yritystoimintaa.

Sijainti kampuksella oli sekin helppo päätös.

– Meille on tärkeää olla lähellä Tampereen teknillistä yliopistoa ja muita kumppaneitamme. Meillä on yliopiston kanssa käynnissä useita tutkimusprojekteja, joissa kehitetään metsäkoneiden automaatiota. Nyt, kun välimatkamme lyhenee, yhteistyömme todennäköisesti tiivistyy entisestään.

Kampusareenan hyväksi asian ratkaisi rakennuksen keskeinen sijainti kampuksen ytimessä. Ponsse ja Epec arvostivat myös uusien tilojen nykyaikaisuutta ja sitä, että niitä ei tarvitse remontoida.

Tilat ovat Inbergin mukaan sopiva yhdistelmä toimistotilaa ja neuvottelutiloja. Keskellä avotilaa sijaitsee neljä pyöreää huonetta, joissa työntekijät voivat pitää esimerkiksi Skype-palavereja tai tehdä hiljaisuutta vaativaa työtä.

Nopeaa toimintaa

Asiat etenivät nopeasti. Vain viikko siitä, kun Ponssen ja Epecin väki kävi katsastamassa eri tilavaihtoehtoja kampuksella, oli vuokrasopimus jo allekirjoitettu.

Ensimmäiset työntekijät aloittivat Kampusareenan tiloissa marraskuun alussa. Rekrytointi tiimin täydentämiseksi on jo käynnistynyt. Tavoitteena on kasvattaa työntekijämäärä 20:een vuoden 2018 loppuun mennessä.

SYK:n kanssa asiat ovat hoituneet jouhevasti.

– Yhteyshenkilömme Jaana Hanninen on ollut erittäin aktiivinen ja avulias. Hän on ollut meille suuri apu muun muassa info- ja rekrypäivän käytännön järjestelyissä, Inberg kertoo.


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

UNIVERSITY PROPERTIES OF FINLAND LTD NOTICE OF REDEMPTION

SYK toteuttaa kiinteistösalkkuunsa liittyvän järjestelyn Turussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on sopinut rahoituksen uudelleenjärjestelystä – ratkaisu kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta

Kontinkankaan kampukselle Ouluun perustettiin merenrantaniitty

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy