Räjäytysonnettomuus Aurum-uudisrakennuksen työmaalla rikkoi ikkunoita, korjaustyöt käynnissä

Turussa, Henrikinkatu 2:ssa sijaitsevan Aurum-uudisrakennuksen työmaalla aamulla 20.12. tapahtuneen räjäytysonnettomuuden korjaustyöt ovat käynnissä. Työmaalla kallion räjäytystöissä sattunut vahinko rikkoi vastapäätä sijaitsevan Turun yliopiston Feeniks-kirjaston ikkunalaseja ja ikkunoiden karmeja. Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa. Kirjasto oli räjäytystöitä tehtäessä suljettuna.

Kohteen vastaava työnjohtaja, työnjohtaja ja rakennustöiden valvoja lähtivät välittömästi räjäytysonnettomuuden satuttua kirjastoon selvittämään vahinkojen laajuutta. Myös rakennesuunnittelija on käynyt katselmoimassa kirjaston rakenteet pelastuslaitoksen pyynnöstä. Rakenteissa ei havaittu vaurioita.

Aluehallintoviraston edustaja on käynyt tapahtumapaikalla, eikä havainnut toimintatavoissa puutteita. Poliisi suorittaa oman teknisen tutkintansa työmaalla, mutta työt työmaalla saavat jatkua normaalisti.

Varmaa syytä tapahtuneeseen ei ole löydetty. Kallion laatu on kuitenkin vaihtelevaa ja todennäköistä on, että tämä on aiheuttanut onnettomuuden.

Skanska muistuttaa, että työmaan läheisyydessä liikkuvien ja työskentelevien on erittäin tärkeää noudattaa räjäytystöihin liittyviä turvallisuusohjeita. Ikkunoiden läheisyydessä ei ole turvallista oleskella räjäytystöiden aikana.

”Pahoittelemme kovasti asiasta aiheutunutta häiriötä. Korjaustyöt pyritään suorittamaan mahdollisimman nopeasti”, kertoo Juslenian hankkeen työpäällikkö Tom Laihi Skanskalta.

Lisätietoja asiasta antaa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, johtaja Aki Havia, puh. 040 527 7511, aki.havia[at]sykoy.fi


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Tiedote: Öljyvahinko Oulangan tutkimusasemalla ei ole aiheuttanut ympäristövahinkoja

Turun Aurum-rakennus sai harvinaisen tunnustuksen ympäristömyönteisyydestään

Organisaatiotarkennus

Toiminnan merkitys syntyy tyytyväisistä asiakkaista

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy