Referenssit

Referenssikohteemme osoittavat kampusten uudistuvan jatkuvasti. Yhä useammalta kampukselta löytyy nykyisin korkeakoulujen lisäksi yrityksiä ja palveluja. Työskentelemme aktiivisesti yhteistyössä eri tahojen kanssa kampusten muuttamiseksi monikäyttäjäkampuksiksi.

Arvo-rakennus – terveyden tutkimuksen yhteinen talo

Mikä?

Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnan, yhteiskuntatieteiden tiedekunnan terveystieteiden yksikön sekä laboratoriopalveluiden ja BioMediTechin yhteisrakennus, jossa toimii myös Tampereen yliopiston Arvo-kirjasto.

Missä?

Kaupin kampuksella Tampereella

Ketkä?

Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, BioMediTech, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Pirkamaan sairaanhoitopiiri

Millaista tilaa?

Rakennuksen sydämen muodostavat aularavintola sekä keskellä rakennusta sijaitsevat monikäyttöiset ja avarat aulat, jotka on suunniteltu kohtaamispaikoiksi.

Huom! Rakennus tukee yliopiston strategiaa yhdistämällä toimintoja, parantamalla tilatehokkuutta sekä hyödyntämällä synergiaa ja yhteiskäyttöisyyttä.

Joustavuus edellä

Yliopiston lääketieteen, biotieteiden ja terveystieteiden opetus ja tutkimus ovat nyt saman katon alla. Yhteistyö lisääntyy, kun tutkijat kohtaavat toisiaan aiempaa useammin. Sen sijaan, että tilat olisi jaettu organisaatioittain, samankaltaista työtä tekevät on sijoitettu samoihin tiloihin. Toimistot, laboratoriot ja opetustilat on sijoitettu eri osiin taloa. Tämä tuo tilankäyttöön joustavuutta.

Kulkureitit on suunniteltu niin, että kaikkiin kerroksiin kuljetaan saman keskusaulan kautta. Kun ihmiset törmäävät toisiinsa spontaanisti, syntyy uudenlaista yhteistyötä.

Suunnittelussa huomioitiin myös kestävä kehitys. Talossa on edistyksellinen energiankulutuksen mittausjärjestelmä. Rakennukselle on myönnetty BREEAM
Very Good -ympäristösertifikaatti.

kuvat: Matti Rainamo

0 työntekijää
0 tilojen käyttäjää
0 htm² tilaa
0 min lentokentälle
0 min rautatieasemalle
0 min linja-autoasemalle

Kampusareena – kampuksen sydän

Mikä?

Tieteen, tutkimuksen ja teknologian keskipiste keskellä Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kampusta.

Missä?

Tampereella keskellä Hervannan vilkasta kampusta.

Ketkä?

Täällä kohtaavat eri alojen yritykset sekä tutkijat, opiskelijat ja alumnit.

”Meille on tärkeää olla lähellä Tampereen teknillistä yliopistoa ja muita kumppaneitamme. Teemme yliopiston kanssa tutkimusta useissa eri projekteissa. Keskeisen sijainnin lisäksi arvostamme uusien tilojen nykyaikaisuutta.”

Juha Inberg tuotekehitys- ja teknologiajohtaja, Ponsse Oyj

Millaista tilaa?

Ensimmäinen ja toinen kerros toimivat kampuksen yhteisenä olohuoneena monipuolisine palveluineen. Täällä voit herkutella kampusravintolassa ja Taco Housessa, leikkauttaa hiuksesi Mroomissa tai hyödyntää TTY:n kirjaston palveluja.
Kerroksissa 3–8 toimii joukko yrityksiä, muun muassa Huawei ja Ponsse, sekä Regus-toimistohotelli.

Kampusklubi
Kampusareenassa toimiva Kampusklubi kokoaa yhteen yritykset ja yliopistot, tutkimuksen ja tuotekehityksen. Lue lisää Kampusklubista.

Lataa esite

Tieteen, tutkimuksen ja teknologian kohtauspaikka

Kampusareenan tilaratkaisut ja palvelut on suunniteltu tukemaan yhteisöllisyyttä sekä yliopiston ja yritysten välistä yhteistyötä. Tilojen lisäksi yrityksille on tarjolla laaja valikoima palveluita, jotka auttavat luomaan yhteyksiä ja synnyttämään yhteistyötä opiskelijoiden ja tutkijoiden kanssa.

0 yritystä
0 tilojen käyttäjää
0 htm² tilaa
0 min lentokentälle
0 min rautatieasemalle
0 min linja-autoasemalle

Dentopolis kokoaa yhteen hammaslääketieteen osaajat

Mikä?

Oulun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen, Oulun ammatikorkeakoulun hammaslääketieteen opetuksen sekä Oulun kaupungin keskitetyn hammashoitolan yhteinen kotipesä.

Missä?

Kontinkankaan-kampuksella Oulussa

Ketkä?

Saman katon alla työskentelevät nykyiset ja tulevat hammaslääketieteen ammattilaiset sekä tutkijat ja opettajat.

Millaista tilaa?

Samankaltaisia tiloja yhdistämällä on saatu merkittävää säästöä tiloissa ja teknisissä järjestelmissä. Rakennuksessa voidaan myös hyödyntää suoraa videoyhteyttä hoitohuoneista opetustiloihin.

Huom! Käyttäjillä on yhteisiä välinehuoltotiloja, minkä lisäksi niiden käytössä on viereisen lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksessa sijaitsevia tiloja. Rakennukset on yhdistetty toisiinsa yhdyskäytävällä. Dentopoliksesta pääsee maanalaisia käytäviä pitkin myös Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja Oulun kaupunginsairaalaan.

Monenlaista synergiaa

Rakennus on suunniteltu tukemaan uusia toimintamalleja. Hoitohuonerivit muodostuvat hoitosolujen ympärille, joten hammaslääkärit pystyvät tekemään yhteistyötä joustavasti. Opetustiloissa voidaan hyödyntää uudenlaista simulaatio-opetusta, jonka avulla opiskelijat pääsevät harjoittamaan kädentaitojaan. Kaikki toimistotilat ovat viihtyisiä ja rauhallisia, yhteistyötä tukevia monityötiloja.

Sisätiloja rytmittävät korkeat aulatilat ja avarat odotustilat. Hoitohuonekäytävien raikkaat värit rohkaisevat ja piristävät asiakkaita. Tiloissa on hyvät akustiset ratkaisut.

kuvat: Raimo Ahonen, Arkkitehdit Lukkaroinen Oy

0 työntekijää
0 tilojen käyttäjää
0 htm² tilaa
0 min lentokentälle
0 min rautatieasemalle
0 min linja-autoasemalle

Ruusupuistossa kohtaavat tarpeet ja ihmiset

Mikä?Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa toimivat kasvatustieteiden tiedekunta, Koulutuksen tutkimuslaitos ja avoin yliopisto.

Missä? Ruusupuisto sijaitsee Seminaarinmäen ja Mattilanniemen kampusten välimaastossa. Ruusupuiston sekä Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon välimaastoon jäävä piha-alue muodostaa avaran kaupunkitilan.

Millaista tilaa? Tilat ovat muuntautumiskykyiset ja monikäyttöiset. Pääaulassa kohoavat teatterimaiset portaat ovat suosittu kohtaamispaikka.

kuvat: Martti Minkkinen, Koulutuksen tutkimuslaitos

"Meitä on nyt aiempaa isompi joukko fyysisesti entistä yhteisöllisemmissä tiloissa. Ennen kaikki istuivat omissa työhuoneissaan, nyt valtaosa tekee töitä monitoimitilassa. Täällä on hyvä työskennellä ja viihtyä".

Paula Hassinen Hallintopäällikkö, kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

Millaista tilaa?

Jokaisessa kerroksessa sijaitsee monikäyttöinen kerrostori ja neljä ”noppaa”. Ne, jotka tutkivat ja opettavat samoja asioita, työskentelevät samassa nopassa organisaatiosta riippumatta. Nopat ovat tunnelmaltaan erilaisia ja tukevat erilaisia työprosesseja.
Oppimisympäristöissä on otettu huomioon sekä toiminnalliset tarpeet että tarpeet eri kokoisille ryhmätyöskentelytiloille.

Huom! Ruusupuisto on suunniteltu ympäristöystävälliseksi. Osa rakennuksen energiantarpeesta tuotetaan aurinkoenergialla.

Suunniteltu käyttäjille

Niin opiskelijoiden kuin opetushenkilökunnankin tarpeet ja toiveet huomioitiin alusta alkaen muun muassa järjestämällä käyttäjäkokouksia, workshopeja ja erilaisia kyselyjä. Käyttäjävetoinen tilatiimi koordinoi käyttäjien osallistumista yhteiskehittämiseen ja huomioi digitaalisen työympäristön haasteita.

0 työntekijää
0 opiskelijaa
0 htm² tilaa