Tampereella on loppukirin aika – uutta tuulta purjeisiin vuonna 2019

Tampereen yliopisto elää mielenkiintoisia aikoja. Valmistelut kohti uutta, monipuolista ja isoa Tampereen yliopistoa käyvät kiivaina. Ensi vuoden alusta Tampereella alkaa uusi aikakausi, jolloin yliopistomaailma yhdistyy ja opintokokonaisuudet saavat uusia ulottuvuuksia.

 

SYK:n Tampereen asiakkuuspäällikön näkökulmasta katsottuna tilanne on kutkuttava. Yliopiston tutut työtoverit ja yhteyshenkilöt eivät ole varmoja siitä, missä tiimissä ensi vuonna istutaan, tavataanko ensi vuonna vielä tässä palaverissa ja tällä kokoonpanolla. Organisaatiot muodostuvat askel askeleelta, paikat ovat auki, hakuajat umpeutuvat, nimityksiä julkaistaan jne.

 

Joka tapauksessa työt Yliopistokiinteistöillä ja yliopistoilla jatkuvat entiseen malliin. Kampuksia kehitetään selvästi monipuolisemmin ja avarakatseisemmin kuin aikaisemmin. Tiloja suunnitellaan kohti tulevaisuuden tarpeita, tulevaisuuden käyttäjiä ja myös vielä avoinna olevia yksiköitä ja tiimejä. Tampere on selvästi uuden äärellä ja myös ajatusmaailma on avoinna uusille toimintamalleille. Tampereella on nimenomaan saatu ja jouduttu miettimään yliopiston toimintojen sisältöä: keskitytään tieteeseen, tutkimukseen ja opetukseen, ja mietitään vaihtoehtoja muiden toimintojen suhteen.

 

Tilojen osalta SYK:lle tarjoutuu vaihtoehtoja tarjota entistä monipuolisempaa palvelua yliopistojen tarpeisiin. Tampere on erinomainen alusta muun muassa demo-hankkeille. Kokoamme mielellämme uusia ja innovatiivisia vaihtoehtoja, jotta pystyisimme entistä paremmin myös saavuttamaan meidän omat tavoitteemme: olla paras kampuskehittäjä. Me haluamme palvella asiakkaitamme hyvin ja monipuolisesti. Kampukset ovat enenevissä määrin monikäyttäjäkampuksia, jolloin tarpeita tulee myös yritysmaailman vinkkelistä.

 

Uskon, että sukkulointi nykyisten kampusten välillä monikertaistuu ensi vuonna. Kursseja niin ammattikorkeakoulu- kuin yliopisto-opiskelijoillekin tarjotaan eri kampuksilla, henkilökunta liikkuu vapaammin kampusten välillä ja nykyiset raja-aidat hälvenevät. Nykyiset kampukset ovat yhtä suurta perhettä yhteisellä logolla ja yhteisillä opasteilla – puhumattakaan lukuisistä yhtenäistettävistä sisäisistä järjestelmistä.

 

Tsemppiä loppurutistukeen TaY, TTY ja TAMK!

 

Myötätuulessa mukana

Hanna Saario

Asiakkuuspäällikkö


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

UNIVERSITY PROPERTIES OF FINLAND LTD NOTICE OF REDEMPTION

SYK toteuttaa kiinteistösalkkuunsa liittyvän järjestelyn Turussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on sopinut rahoituksen uudelleenjärjestelystä – ratkaisu kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta

Kontinkankaan kampukselle Ouluun perustettiin merenrantaniitty

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy