Yhteiskäyttöauto

Yhteiskäyttöinen sähköauto helpottaa työtä ja arkea

SYK tuo Hervannan kampukselle yhteiskäyttöisen sähköauton, jolla kampuksen väki voi hurauttaa joko työasioille tai vapaa-ajan rientoihin.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy tarjoaa pian yritysasiakkaidensa, yliopiston työntekijöiden ja opiskelijoiden sekä henkilöstönsä käyttöön yhteiskäyttöauton. Täyssähköauto tulee käyttöön kesän aikana.

– Auto on tarkoitettu lähiajoon lähialueille, sillä voi asioida esimerkiksi keskustassa. Tämä on meidän ympäristötekomme. Alkuun autoja on yksi, jatkossa mahdollisesti useampia. Yhteiskäyttöautoja saattaa myöhemmin tulla myös muille kampuksille, asiakkuuspäällikkö Hanna Saario sanoo.

Yhteiskäyttöisen sähköauton avulla SYK haluaa kannustaa ihmisiä suosimaan julkisia liikennevälineitä ja pyöräilyä. Töihin voi aamulla tulla bussilla, kun työasioille voi suhauttaa yhteiskäyttöautolla.

Auto otetaan käyttöön älypuhelinsovelluksella. Ennen ensimmäistä käyttökertaa käyttäjän pitää rekisteröityä sovellukseen ja tallentaa sinne luottokorttinsa tiedot.

– Sähköautolla ajaminen ei poikkea tavallisen, bensalla toimivan auton ajamisesta, se on vain kovin paljon hiljaisempi.

Autolla voi ajaa enintään 250 kilometriä, minkä jälkeen sen akku pitää ladata. Palautettaessa auto kytketään latauspisteeseen. Auton latausasteen voi tarkastaa sovelluksesta.

Lataustolppa sijaitsee keskellä Hervannan kampusta. Renault Zoe -merkkinen auto on muutenkin helppo paikallistaa, sillä se on teipattu SYK:n ilmeen mukaisesti. Auton kyljestä löytyvät tulevaisuudessa myös käyttöohjeet.

Yhteiskäyttöautoa voivat toistaiseksi käyttää ainoastaan sykkiläiset. Laajempaan käyttöön auto tulee heti, kun sen ohjelmisto on saatu päivitettyä.

Käyttöä ei ole sidottu toimistoaikoihin, vaan autolla voi ajaa kellonajasta riippumatta.

– Sillä voi työpäivän päätteeksi piipahtaa vaikka ostoksilla tai kyläilemässä lähikaupungeissa.


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

UNIVERSITY PROPERTIES OF FINLAND LTD NOTICE OF REDEMPTION

SYK toteuttaa kiinteistösalkkuunsa liittyvän järjestelyn Turussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on sopinut rahoituksen uudelleenjärjestelystä – ratkaisu kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta

Kontinkankaan kampukselle Ouluun perustettiin merenrantaniitty

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy