Yliopistorakennukset elävät ajassa

Yliopistorakennukset eivät ole mitä tahansa rakennuksia, vaan yliopistoyhteisölle ja kampuksille tärkeitä rakennuksia, jopa maamerkkejä. Kiinteistönomistajan tehtävänä on huolehtia siitä, että kohteiden historia elää ajassa ja että tilat palvelevat käyttäjiään myös tulevaisuudessa.

Yliopistorakennusten omistamisessa, ylläpidossa ja kehittämisessä on hienoa kohteiden vahva tarina. Rakennukset ovat merkityksellisiä koko yliopistoyhteisölle, ja ne symboloivat usein koko kampusaluetta. Ne luovat identiteetin opiskelun, tieteen ja tutkimuksen alustana.

Asiakkuuspäällikkönä minun tehtävänäni on edistää tarinan vahvistamista siten, että kohteiden hieno historia elää tässä päivässä ja ajassa. Omaa aluettani ovat Turku ja Vaasa.

Tehtävänämme kiinteistönomistajana on varmistaa, että yliopistojen tilat palvelevat käyttäjien muuttuvia tarpeita. Toisena keskeisenä tehtävänä on kehittää kampuksia entistä monipuolisemmin myös yliopistojen ja yritysten välisen yhteistyön vahvistamiseksi.

Medisiina D, Juslenia, Educarium, Publicum, Arcanum, Tritonia, Luotsi, Tervahovi, Konttori, Fabriikki… Minulla on nyt takana neljä kuukautta sykkiläisenä, ja alan jo tuntea oloni kotoisaksi puhuttaessa kohteista niiden nimillä – alan jo tuntea sekä kohteita että niiden toimintoja.

Synergiaa ja yhteistyötä arjessa

Turussa on juuri valmistunut Medisiina D, jonne käyttäjät muuttivat heti vapun jälkeen. Kohteessa käyttäjinä ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu, ja siellä korostuukin synergia ja yhteistyö eri toimijoiden välillä.

Kiinteistönomistajan edustajana mieltä on lämmittänyt erityisesti se, miten hyvä henki ja innostus yhteisen elämän aloittamiseen välittyvät vuokralaisten edustajilta. Näillä eväillä on hyvä lähteä rakentamaan yhteistä arkea!

Kohteessa on myös liiketiloja. Tavoitteena on vuokrata ne toimijoille, joille olisi hyötyä sairaanhoitopiirin, yliopiston ja ammattikorkeakoulun läheisyydessä toimimisesta, ja päinvastoin.

Medisiina D on Turussa SYK:n ensimmäinen usean käyttäjän kohde, mutta toinen on jo ovella, sillä seuraava iso rakennushanke on jo lähtenyt liikkeelle Yliopistonmäellä.

Luonnontieteet saman katon alle

Vanhaa Jusleniaa puretaan paraikaa, ja sen tilalle aletaan rakentaa uutta luonnontieteitä yhteen kokoavaa rakennusta. Pääkäyttäjille eli Åbo Akademille ja Turun yliopistolle tulee luonnontieteiden opetukseen ja tutkimukseen yhteiskäyttöisiä laboratoriotiloja ja -laitteita. Kohteessa on myös yritystiloja, joiden konseptointi käynnistyy heti kesän jälkeen.

Toinen alueistani eli Vaasa on minulle henkilökohtaisesti läheinen, koska olen kaupungista kotoisin. Yliopiston meren äärellä ja keskustan tuntumassa sijaitseva kampus on tärkeä osa kaupungin identiteettiä. Vaasassa käymme yliopiston kanssa keskusteluja kampuksen kohteiden kehittämisestä.

Minua kiehtoo SYK:n vahva kehittämisen kulttuuri ja se, miten me kiinteistönomistajana vahvistamme toimintaedellytyksiä ja luomme uudenlaista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. SYK:ssa ollaan kehityksen kärjessä – askeleen edellä kehittämässä sekä omaa toimintaa että koko toimialaa.

Jessica Örn toimii Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ssä asiakkuuspäällikkönä Turun ja Vaasan alueella. Työpäivän jälkeen Jessicaa tervehtii kotiovella häntä heiluen tiibetiläinen vartiokoira, lhasa apso, Petteri. Kesällä Jessica nauttii muun muassa veneilystä ja kalastuksesta Turun saaristossa.

Lue lisää:

https://sykoy.fi/medisiina-d-rakennus-valmistunut-turussa/

https://sykoy.fi/uuden-monikayttajarakennuksen-rakentaminen-aloitetaan-yliopistokampuksella-turussa/


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

UNIVERSITY PROPERTIES OF FINLAND LTD NOTICE OF REDEMPTION

SYK toteuttaa kiinteistösalkkuunsa liittyvän järjestelyn Turussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on sopinut rahoituksen uudelleenjärjestelystä – ratkaisu kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta

Kontinkankaan kampukselle Ouluun perustettiin merenrantaniitty

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy