Jyväskylän kampukset sijaitsevat kaupungin keskustan tuntumassa. Vain muutaman kilometrin säteellä keskustasta sijaitsee kolme kampusaluettamme: Seminaarinmäki, Mattilanniemi ja Ylistönrinne.

Seminaarinmäen kampus tunnetaan Alvar Aallon arkkitehtuurista. Seminaarinmäki on hyvä esimerkki siitä, miten vanhempaa rakennuskantaa voidaan täydentää modernilla täydennysrakentamisella.  Seminaarimäki kuuluu Museoviraston luokittelemiin, valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Vanhimmat rakennukset kampuksella ovat jopa 1880-luvulta.

Mattilanniemen rakennukset edustavat 1980-luvun ja Ylistönrinteen rakennukset 1990-luvun alun yliopistorakentamista. Mattilanniemi sijaitsee kauniissa ympäristössä Jyväsjärven rannalla – kivenheiton päässä Seminaarinmäestä ja keskustasta. Jyväsjärven vastakkaisella puolella sijaitsee Ylistönrinne, jonne pääsee Mattilanniemestä sulavasti Ylistön silta -nimistä kevyen liikenteen siltaa pitkin. Kampusten tunnelma ja monipuolisuus luo hienon kokonaisuuden.

Kulttuuri- ja rakennusperintöhistorian vaaliminen on arvossaan Jyväskylän kampuksilla. Puistomaisten ja kauniiden kampusten läpi kulkee kaupungin Kehä vihreä -kevyen liikenteen reitti.

 

Jokaisella kampuksella on oma uniikki arkkitehtooninen ilme ja tunnelma.

Kohdekartta

Muuta tietoa

Yhteyshenkilöt

Heräsikö kiinnostuksesi, tai onko sinulla kysyttävää kampuksesta?

Kaisa Pitkänen

Asiakkuuspäällikkö, Keski-Suomi ja Lappeenranta

puh. 040 055 2312

kaisa.pitkanen@sykoy.fi


Mikael Nummi

Rakennuttajapäällikkö

puh. 040 4869 696

mikael.nummi@sykoy.fi


Mikko Suutari

Tekninen manageri, Jyväskylä

puh. 040 487 1796

mikko.suutari@sykoy.fi


Vapaat tilat kaupungissa

Vapaita tiloja ei löytynyt.

© 2023 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy