Kuopion kampus sijaitsee Savilahden vehreässä ympäristössä järven rannalla, kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.

Savilahden kampuksen (Kuopion korkeakoulun) suunnittelukilpailu pidettiin vuonna 1972. Suunnittelun kutsukilpailun ensimmäisen palkinnon voitti nimimerkki ”M72” tekijänä arkkitehti Juhani Kataisen johtama työryhmä. Lyhyesti voittanutta ehdotusta luonnehdittiin hyvin toimivaksi, ominaisuuksiltaan taloudellisimmaksi ja maankäytöltään edullisimmaksi. Ensimmäinen rakennusvaihe valmistui vuonna 1978 ja toinen vaihe, varsinainen päärakennus, vuonna 1981.

Vielä tänä päivänä näkyy, että toteutus vastaa ylläkin kuvattuja ominaisuuksia. Korkeakoulurakennusten nimikilpailu järjestettiin toisen vaiheen rakennusaikana. Kilpailun voittajaehdotukset Canthia (ensimmäinen vaihe) ja Snellmania (toinen vaihe) vakiintuivat myös käyttöön. Uudempaan rakennuskantaa edustavat Mediteknia (2002) ja Medistudia (2004). Kampuksella yhdistyy tänä päivänä opiskelu ja asuminen.

Kampuksen vehreys ja sijainti järven rannalla sekä keskustan lähettyvillä luo hienon tunnelman.

Kohdekartta

Muuta tietoa

Yliopistonranta 1, 70600 Kuopio

Yhteyshenkilöt

Heräsikö kiinnostuksesi, tai onko sinulla kysyttävää kampuksesta?

Esko Ollikainen

Asiakkuuspäällikkö, Itä-Suomi

puh. +358 40 173 0235

esko.ollikainen@sykoy.fi


Mikael Nummi

Rakennuttajapäällikkö

puh. +358 40 4869 696

mikael.nummi@sykoy.fi


Vapaat tilat kaupungissa

Vapaita tiloja ei löytynyt.

Referenssit

Meille on tärkeää olla lähellä Tampereen teknillistä yliopistoa ja muita kumppaneitamme. Teemme yliopiston kanssa tutkimusta useissa eri projekteissa. Keskeisen sijainnin lisäksi arvostamme uusien tilojen nykyaikaisuutta.

Juha Ingberg
tuotekehitys- ja teknologiajohtaja, Ponsse Oyj
© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy