Lapin vehreä pääkampus sijaitsee noin 2,5 kilometriä Rovaniemen keskustan eteläpuolella Rantavitikan kaupunginosassa.

Modernilla ja helposti saavuttavalla pääkampusalueella kansainvälistä korkeakouluyhteisöä palvelevat muun muassa opiskelijaravintolat, kirjasto, opiskelijaterveydenhuolto ja lähikauppa.

Lapin yliopiston päärakennus on rakennettu vuonna 1987, jolloin Lapin yliopisto toimi vielä Lapin korkeakoulu -nimellä ja nykyisin Yliopistokatuna tunnettu tie oli Pappilantie. Päärakennusta on laajennettu vuonna 1992 toisen vaiheen valmistuessa (A-, D- ja E-siivet) ja myöhemmin 2000. Päärakennuksen yhteyteen rakennettiin vuonna 2006 valmistunut taiteiden tiedekunnan rakennus.

Arktinen keskus sijaitsee Rovaniemen keskusta-alueella Arktikum-talossa, upealla paikalla Ounasjoen rannalla. Osin maan alle rakennettu talo kätkee sisäänsä tiedekeskuksen ja museon. Arktikumin lasikattoinen käytävä on 172 metriä pitkä, ja kohde toimiikin yhtenä Rovaniemen maamerkkinä.

Taide ja arktisuus ovat vahvasti läsnä.

Lapin Yliopisto

Kohdekartta

Muuta tietoa

Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi

Yhteyshenkilöt

Heräsikö kiinnostuksesi, tai onko sinulla kysyttävää kampuksesta?
Elina Hulkkonen

Elina Hulkkonen

Asiakkuuspäällikkö, Pohjois-Suomi

puh. +358 40 350 3885

elina.hulkkonen@sykoy.fi


Juha Aavikko

Tekninen manageri, Rovaniemi

puh. +358 400 698 070

juha.aavikko@sykoy.fi


Vapaat tilat kaupungissa

Vapaita tiloja ei löytynyt.

Referenssit

Meille on tärkeää olla lähellä Tampereen teknillistä yliopistoa ja muita kumppaneitamme. Teemme yliopiston kanssa tutkimusta useissa eri projekteissa. Keskeisen sijainnin lisäksi arvostamme uusien tilojen nykyaikaisuutta.

Juha Ingberg
tuotekehitys- ja teknologiajohtaja, Ponsse Oyj
© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy