Aurum-rakennuksessa Turussa on toiminta käynnistynyt

Uudisrakennus Aurum toivottaa käyttäjänsä tervetulleiksi!

Yleistunnelmaltaan viihtyisän ja arkkitehtonisesti harmonisen rakennuksen tiloista kolmannes on erityis- ja laboratoriotiloja. Aurum yllättääkin monet niin toiminnallisuudellaan kuin kauneudellaan. Turun yliopiston ja Åbo Akademin käyttäjien lisäksi Aurumissa sijaitsee SYKin Turun aluetoimisto.

Aurumin rakennushanke toteutettiin keskelle merkittävää kulttuuriympäristöä ja käytössä olevaa yliopistokampusta. Pääsuunnnittelijana toimi Aihio Arkkitehdit Oy:n Piia Viitanen, Skanska Talonrakennus Oy toimi projektinjohtourakoitsijana ja Saraco Oy rakennuttajakonsulttina.

Rakennuksena Aurum tuo yhteisen katon alle kaksi alueen yliopistoa, Åbo Akademin ja Turun yliopiston, ja tiivistää siten yliopistojen yhteistyötä luonnontieteiden ja kemian alalla – synergiaedut ovat ilmeiset niin tutkimuksessa kuin opetuksessa. Aurumissa yliopistojen henkilöstöt ja opiskelijat kohtaavat arjessa monin tavoin, yhteiskäyttöisissä ryhmätyö- ja neuvottelutiloissa sekä aulojen avoimissa työskentely- ja oleskelutiloissa. Myös kahvilaravintolan tiloja voi hyödyntää työskentelyyn ravintolan ollessa suljettuna.

Aurumissa palvelevat kahvilaravintola, Kårkaféerna Aurum sekä CampusSportin kuntosali. Myös Tekniikan akateemisten (TEK) ja Tekniska föreningen i Finlandin (TFiF) aluetoimiston TfiF & TEK Loungen avoimet ovet kutsuvat aukioloaikojen puitteissa työskentelemään ja viihtymään monikäyttötilaansa.

Ympäristöystävällisten materiaalivalintojen ja tehokkaan tilankäytön lisäksi aurinkopaneelit katolla sekä maaenergiaa hyödyntävä lämmitys ja jäähdytys ovat tulevaisuuskestäviä valintojamme Aurumiin. Suomen ensimmäisenä yliopistokohteena Aurum on palkittu BREEAM-ympäristösertifikaatin excellent-arvosanalla.

Vastuullisuus on huomioitu myös kohteen palveluissa. SYK tuottaa Aurumiin siivous- ja laajennetun jätehuollon palvelut, jotka kuuluvatkin SYKin kehittyvään palvelustrategiaan.

 

Mikä on Aurum?  Aurum on Turun yliopistonmäen kampuksella sijaitseva noin 20 000 m² Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteiskäyttörakennus, joka sisältää opetus- ja tutkimustiloja, laboratoriotiloja, kokoontumistiloja, toimistotiloja sekä näihin liittyviä aputiloja. Rakennuksen nimi Aurum valittiin nimikilpailulla. Se on latinaa ja merkitsee kultaa. Nimi sopii hyvin rakennukselle, jossa on kemistejä ja fyysikoita. Nimi on osuva myös siksi, että se toimii kaikilla rakennuksen käyttökielillä ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

 


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt on neuvotellut 135 miljoonan euron vihreän rahoituksen

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi rakennuttajainsinööri

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi sähköasiantuntija

Sähkötalo Research Hub -hankkeen rakentaminen alkaa kesäkuussa

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy