Aurum -rakennus Turussa valmistuu huhtikuun lopussa

Yliopistonmäelle Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan sekä Turun yliopiston kemian laitoksen, biodiversiteettiyksikön ja kirjaston käyttöön rakennettava Aurum -rakennus valmistuu 30.4. ja rakennus luovutetaan silloin rakennuttajalle ja päävuokralaisille.

Aurumin lähes 20 000 m² yhteiskäyttörakennus sisältää opetus- ja tutkimustiloja, laboratoriotiloja, kokoontumistiloja, toimistotiloja sekä näihin liittyviä aputiloja. Rakennukseen tulee myös yliopistoille yhteisiä opetus- ja laboratoriotiloja.

Rakennukseen tulee lisäksi myös Kårkafeernan ravintola, CampusSportin kuntosali sekä Tekniikan akateemiset TEKin ja Tekniska föreningen i Finland TFiFin aluetoimisto TFiF&TEK Lounge ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n Länsi-Suomen toimisto.  Muutot tehdään pääsääntöisesti kesän aikana.

Aurum on rakennettu vastuullisesti ja se on saanut mm. BREEAM Excellent arvosanan suunnittelutyöstään. Vastuullisuudesta kertovat rakennuksen suunnitteluratkaisut, kuten materiaalivalinnat ja tilankäytön tehokkuus. Rakennuksen katolle on asennettu aurinkopaneelit, ja lämmityksessä ja jäähdytyksessä hyödynnetään maaenergiaa. Rakennuksen pääsuunnittelijana toimi Piia Viitanen, Aihio Arkkitehdit Oy:stä ja rakentamisvaiheen projektijohtourakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy.

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit, mikäli haluatte lisätietoja kohteesta, olettehan yhteydessä asiakkuuspäällikkö Johanna Lehtoon puh. 050 597 0089, tai johanna.lehto@sykoy.fi

Median edustajat, mikäli haluatte lisätietoja kohteesta, olettehan yhteydessä johtaja, asiakkuudet Jessica Örn puh. 040 091 0296 tai jessica.orn@sykoy.fi

 

 

Aurum, Kuvat: J-P Salminen


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi rakennuttajainsinööri

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi sähköasiantuntija

Sähkötalo Research Hub -hankkeen rakentaminen alkaa kesäkuussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos toteutui suunnitellun mukaisesti – varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy