Hervannan kampuksella tuetaan luonnon monimuotoisuutta

Kuva SYKin mehiläispesästä. Kuvassa pörrää myös mehiläisiä.

Hervannan kampuksen päärakennuksen katolle on pystytetty kaksi mehiläispesää, joissa pörrää yhteensä noin 100 000 pölyttäjää. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) vuokrasi alkukesästä 2023 mehiläispesät avaimet käteen -periaatteella. Syksyn mittaan lopputuotteena pesistä saadaan hunajaa.

Luonnon monimuotoisuus on SYKille tärkeä arvo. SYKin vastuullisuuspolitiikassa on myös asetettu yhdeksi tavoitteeksi luonnon monimuotoisuuden tukeminen ja siihen liittyvien toimenpiteiden vuosittaiset toteutukset. Biodiversiteetin tukemiseksi yhtiö pyrkii kattavaan luontoarvojen huomioimiseen kampuksiin liittyvässä toiminnassa niin kampuskehityksessä, rakentamisessa, ylläpidossa kuin kohteiden päivittäisessä käytössäkin. Luonnon tukeminen konkretisoituu toimiin kampuksilla.

Luonnon monimuotoisuus on parhaimmillaan päivittäiseen kampusarkeen liittyvien asioiden huomioimista, kuten linnunpönttöjen asentamista ja niittyjen toteuttamista. Pölyttäjien määrä laskee kansainvälisesti, joten myös tällainen mehiläispesä on pieni, mutta konkreettinen toimenpide luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi, kertoo SYKin vastuullisuusasiantuntija Heikki Savikko.

Hervannan kampuksen mehiläispesistä syntyvä hunaja jalostetaan satokauden päätteeksi vastuullisesti paketoiduiksi hunajatuotteiksi, jotka päätyvät lopulta mm. SYKin sidosryhmien ruokapöytiin ja teekuppeihin. Hunajatuotteiden pakkauksissa käytetään ainoastaan täysin kierrätettäviä tai hyödynnettäviä pakkausmateriaaleja. Mehiläispesiä hoitaa Korpikuusikon Hunaja Oy.

Artikkelikuva ja video: Korpikuusikon Hunaja Oy


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi rakennuttajainsinööri

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi sähköasiantuntija

Sähkötalo Research Hub -hankkeen rakentaminen alkaa kesäkuussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos toteutui suunnitellun mukaisesti – varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy