Jyväskylän Lähde – odotettu peruskorjaus on valmistunut, tervetuloa tutustumaan!

Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähde on korjaushankkeen myötä syntynyt uudelleen, uuden ajan kirjastorakennukseksi, joka palvelee monimuotoisesti yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden kohtaamis- ja työpaikkana. Se tuo myös yliopiston toimintaa lähemmäs kaupunkilaisia ja yhteiskunnan eri toimijoita. Tilojen ja toimintojen suunnittelun lähtökohtana on ollut yliopiston – tieteen, taiteen ja tutkimuksen – avaaminen yleisölle.

Lähde on tiedon, oppimisen ja hyvinvoinnin kohtaamispaikka.

Jyväskylän Seminaarinmäen kampuksella sijaitseva kirjastorakennus Lähde valmistui kesällä 2021 täydellisestä peruskorjauksesta ja avattiin raikkaasti uudistuneena käyttäjilleen elokuun lopussa.  Arkkitehti Arto Sipisen suunnittelema, vuonna 1974 käyttöönotettu kirjastorakennuksen peruskorjaus käynnistettiin keväällä 2019. Hankeen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Ari Sipinen ja pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy.

Peruskorjauksessa huomioitiin rakennuksen suojelutavoitteet: muuntojoustavuus, ulkoarkkitehtuuri värityksineen ja materiaaleineen, sisätilojen värimaailma sekä kirjaston aulatilan ja sen valoikkunoiden säilyttäminen.

Lähde-rakennukseen ovat sijoittuneet yliopiston kirjasto – Avoimen tiedon keskus (kirjasto-, tutkija- ja museopalvelut), digipalvelut sekä Student Life – opiskelijoiden hyvinvointipalvelut. Lisäksi tiloissa toimivat myös lauantaisin palvelevat ravintola Taide ja kahvila Tiede. Opiskelijoille on tarjolla monipuolisesti erilaisia oppimistiloja, kuten opetus-, kokous-, ryhmätyö-, vetäytymis-, itseopiskelu- ja kohtaamistiloja. Rakennuksessa tullaan järjestämään tapahtumia ja näyttelyitä, jotka houkuttelevat paikalle kaupunkilaisia ja matkailijoita. Lähde on avoin portti kampukselle!

Käyttäjien taholta on saatu positiivista palautetta peruskorjauksessa toteutettuihin ratkaisuihin, kohteen palvelukokonaisuuteen ja ulkonäköön sekä tilojen toimivuuteen. Avoimen tiedon keskuksen sekä digipalveluiden työskentelytilat ovat avoimia ja monimuotoisia, ja ne tuovat muutosta totuttuihin työskentelytapoihin, mahdollistaen näin myös laajempaa yhteistyön tekemistä ja tiedon esteettömämpää jakamista.

Lähde-rakennuksen avajaisia vietetään tammikuussa 2022.


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi rakennuttajainsinööri

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi sähköasiantuntija

Sähkötalo Research Hub -hankkeen rakentaminen alkaa kesäkuussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos toteutui suunnitellun mukaisesti – varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy