Konservatorion rakennustyöt käynnistyvät Joensuun kampuksella – Carelialla uudistustöitä

Joensuun konservatorion rakennustyöt käynnistyvät Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella toukokuussa 2020. Samalla myös yliopiston Carelia-rakennuksessa tehdään muutostöitä, jotka lisäävät yliopiston ja Joensuun kaupungin yhteiskäyttöisiä tiloja sekä helpottavat liikkumista kampusalueelle rakennettavan konservatoriorakennuksen ja Carelian välillä.

 Rakennustöiden yhteydessä Carelia-rakennukseen tehdään lisäosa sekä uudistetaan nykyisiä aulatiloja ja kirjastoa. Uudistustöissä huomioidaan tilojen esteettömyys ja monikäyttöisyys aiempaa paremmin. Lisäksi Carelia-ravintolaa laajennetaan ja uudistetaan laajennustöiden yhteydessä. Uudistusten myötä ravintolan tilat modernisoituvat ja niiden toiminnallisuus paranee.

Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläisen mukaan konservatoriohanke tukee kampusvision tavoitteita ja elävöittää kampusta.

– Tuemme mielellämme erilaisten toimintojen ja palvelujen tuomista kampukselle. Esimerkiksi suunnitteilla oleva yhdyskäytävä konservatorion ja Carelian välillä avaa monia mahdollisuuksia yhteiskäytölle sekä erilaisten tapahtumien järjestämiselle. Joensuun kampus on ainutlaatuisen kompakti ja monipuolinen kokonaisuus suomalaisten yliopistokampusten joukossa, sanoo Meriläinen.

Yhteiskäyttöiset tilat lisääntyvät

Remontin myötä Itä-Suomen yliopiston ja Joensuun kaupungin yhteiskäyttöiset tilat lisääntyvät. Rakennuksen käytön monipuolistuminen on ollut yhtenä tavoitteena suunnittelussa.

– Olen ollut yli kymmenen vuotta Joensuun kaupungilla mukana eri rooleissa selvittämässä, miten konservatorion tilaratkaisu voisi järjestyä. Ideoita on ollut matkan varrella lähemmäs kymmenen, konkreettisia selvitettyjä vaihtoehtoja useampi. Olen todella iloinen, että tämä kulttuurihanke kaupungissamme etenee. Vahvuuksiamme on ydinkeskustaan kytkeytyvä yliopistokampus, jota tämä ratkaisu vahvistaa ja elävöittää, kertoo Joensuun kehitysjohtaja aloittanut Janna Puumalainen.

Maanvuokra mahdollistaa kehityksen

Carelia-rakennuksen muutostöiden ja uudisrakennuksen rakennuttaja on yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö. Uudisrakennus sijoittuu Carelia-salin taakse.

– Olemme työstäneet menestyksekkäästi hanketta eri osapuolien kanssa jo pitkään. Muutostyöt Carelia-rakennuksessa uudisrakennuksen kanssa luovat hienon toiminnallisen kokonaisuuden, jota useat käyttäjät pääsevät hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Muutostöiden ja toimintojen suunnittelu on tehty tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä kaikkien toimijoiden, Itä-Suomen yliopiston, Joensuun konservatorion, Joensuun kaupunginorkesterin, Joensuun kaupungin sekä Hemsön kanssa, kertoo rakennuttamisen johtaja Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöistä.

Uuden konservatorion maanrakennustyöt käynnistyvät toukokuussa.

– Olemme asettaneet rakentamiselle tiukat laatukriteerit yhdessä kaupungin kanssa. Vallitsevan koronaepidemian vuoksi edellytämme urakoitsijalta varautumissuunnitelmaa ja turvallisuuden huomioimista töiden suunnittelussa. Lisäksi on tietenkin hienoa päästä toteuttamaan tätä kohdetta omaan kotikaupunkiin, kertoo Hemsön kehityspäällikkö Simo Karjalainen.

 

 

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Tuomo Meriläinen, Itä-Suomen yliopisto, puh. 040 355 2299, tuomo.merilainen(at)uef.fi

Johtava kiinteistöpäällikkö Tarja Harjula, Itä-Suomen yliopisto, puh. 050 331 0736, tarja.harjula(at)uef.fi

Johtaja, rakennuttaminen ja ylläpito, Aki Havia, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, puh. 040 527 7511, aki.havia(at)sykoy.fi

 

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Opiskelijoita on noin 15 500, ja työllistämme 2 700 henkilöä. Toimimme Joensuussa ja Kuopiossa. Tutkimuksemme on useilla aloilla maailman kärkeä. Tuotamme tutkittua tietoa avoimesti käytettäväksi ja kaikkien hyväksi.
Korkeatasoinen ja tieteidenvälinen tutkimuksemme ja koulutuksemme vastaavat maailmanlaajuisiin haasteisiin. Näin rakennamme vastuullista ja kestävää tulevaisuutta. UEF on vaikuttavia tekoja, joilla on merkitystä nyt ja tulevaisuudessa.
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen ja yritysten käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa. Yhtiön tasearvo on noin 1,3 miljardia euroa, ja se koostuu yliopistojen 225 rakennuksesta. Vuoden 2019 liikevaihto oli noin 165 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

 


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi rakennuttajainsinööri

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi sähköasiantuntija

Sähkötalo Research Hub -hankkeen rakentaminen alkaa kesäkuussa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos toteutui suunnitellun mukaisesti – varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy