LAB-ammattikorkeakoulu on ostanut Skinnarilan hovin

Suomen yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on myynyt Lappeenrannan Skinnarilassa sijaitsevan huvilan LAB-ammattikorkeakoululle. Skinnarilan hovina tunnetun huvilan lisäksi SYK myy myös Saimaan rannassa sijaitsevat rantasaunat LUT-yliopistolle.

LAB-ammattikorkeakoulu käynnistää huvilan ja sen läheisyydessä olevan toisen rakennuksen peruskorjauksen. Pietarissa vaikuttaneen hopeaseppä Pekka Silventoisen rakennuttama Skinnarilan hovi on valmistunut vuonna 1903.

 

Peruskorjaus opiskelijatyönä

 Huvilan ja punaisen mökin peruskorjaus aiotaan teettää pääosin paikallisten Saimaan ammattiopisto Sampon sekä LABin opiskelijoiden työnä. Sampo kouluttaa rakennus- ja puualan sekä talotekniikan ammattilaisia. LAB kouluttaa rakentamisen alalla rakennusmestareita sekä tekniikan alan insinöörejä.

”Lukuisat tahot ovat toivoneet luonnonkauniilla paikalla sijaitsevan huvilan saamista takaisin kukoistukseensa. Pyrimme vastaamaan siihen toiveeseen. Samalla opiskelijat saavat huvilasta ja punaisesta mökistä upean merkityksellisen entisöinti- sekä uudisrakennusprojektin”, LAB-ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen summaa.

Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan museoviraston rajoitteiden lisäksi kustannustehokkuus ja monikäyttöisyys. Ulkoalueiden osalta LAB ja LAB toivovat, että Lappeenrannan kaupunki palauttaisi Rantaraitin päässä sijaitsevan metsittyneen Parkinmäen alueen 2020-luvun puistoalueeksi.

LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa kertoo, että yhteisenä tavoitteena on paitsi pelastaa huvila ja tehdä konkreettinen kulttuuriteko myös antaa alueen toimijoille mahdollisuus hyödyntää osaamistaan kiinteistön restauroimisessa. LUT-yliopisto vuokraa myös Skinnarilan Hovia LABilta käytettäväksi yliopiston erilaisiin tilaisuuksiin.

”Hienoa, että saimme kaupat toteutettua LABin ja LUTin kanssa. Uskomme, että he vaalivat erityisen tarkasti alueen kulttuurihistoriallista perinnettä. On erityisen merkityksellistä, että toimijat pystyvät hyödyntämään historiallisia rakennuksia omissa toiminnoissaan”, Sanna Sianoja Suomen Yliopistokiinteistöiltä kiteyttää.

 

 

Lisätietoja:

Rehtori Turo Kilpeläinen, LAB-ammattikorkeakoulu | 044 708 5085

Rehtori Juha-Matti Saksa, LUT-yliopisto | 0400 166 659


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

SYKin demohaku on alkanut

SYK on yhtiönä päättänyt käyttää yhtiöjärjestyksen mukaista lunastusoikeuttaan Vaasan yliopiston Hemsö Suomi Oy:lle myymien SYKin osakkeiden osalta

SYK investoi neljään ilmastohankkeeseen – vuodesta 2022 jo kolmas hiilineutraali vuotemme

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi viestintäasiantuntija ja kampuskehityspäällikkö

© 2022 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy