Maiju Lassilasta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n uusi kiinteistöjohtaja

Maiju Lassila aloitti 1.2.2024 SYKin kiinteistöjohtajana. Lassila vastaa yhtiön kiinteistöomaisuuteen liittyvästä kiinteistökohteen johtamisen kokonaisuudesta, joka pitää sisällään kiinteistöjen ylläpidon johtamisen sekä kehittämisen.

Sallasta kotoisin oleva Maiju Lassila opiskeli aikanaan rakennustekniikan insinööriksi. Sittemmin hänelle on kertynyt vankka kokemus kiinteistöliiketoiminnan alalta niin Suomessa kuin Skandinaviassa.

Toisena opiskeluvuotena lähdin töihin talo- ja kiinteistötekniikan toimijalle, jonka alaisena toimin mm. LVI-projektipäällikkönä saneeraus- ja uudisrakentamiskohteissa. 2014 muutin Tampereelle, jossa aloitin huoltopäällikkönä LVI-puolella. Vastasin kiinteistöomistaja-asiakkaiden kiinteistöhuollosta- ja ylläpidosta, kertoo Lassila.

Tampereen vuosien jälkeen Lassila päätyi aloittamaan kiinteistöpäällikön roolissa kiinteistösijoitusyhtiön alaisena. Lassila toimi kohteiden kiinteistöpäällikkönä Etelä- ja Keski-Suomessa, minkä lisäksi hänellä oli kansainvälisiä kehitystehtäviä myös mm. Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Vuonna 2019 muutin sitten Rovaniemelle ja aloitin työt Lapin ammattikorkeakoululla, jossa vastasin kiinteistöomaisuudesta sekä palvelukokonaisuuksista. 2021 ammattikorkeakoulu luovutti Lapin yliopistolle kaikki hallintopalvelut, jolloin sain myös koko Lapin yliopiston kokonaisuuden vastuulleni yliopiston kiinteistöpäällikön roolissa, Lassila toteaa.

SYKin kiinteistöjohtajan tehtävän toteuttamien edellyttää aktiivista yhteistyötä sekä vuoropuhelua niin sisäisesti läpi organisaatioyksiköiden kuin myös yhdessä osakasyliopistojen kanssa. Lassila kokeekin, että aiemmin toimiessaan yliopiston alaisena, hän tunnistaa olevansa hyödyksi SYKin liiketoiminnan sekä strategisten painopisteiden toteutumisessa.

Olen nopeasti mieltänyt itseni SYKkiläiseksi, joten ei ole ollut ongelma hypätä mukaan yhtiöön. Odotan tulevalta, että pääsen kehittämään oman vastuualueeni tiimoilta SYKin toimintaa, ja että pääsen itse kehittämään omaa ammattitaitoa oppiessani muilta asiantuntijakollegoiltani, Lassila kertoo.


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tulos toteutui suunnitellun mukaisesti – varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

SYKin vuosi 2023

Suruliputus Vantaan kouluampumisen johdosta keskiviikkona 3.4.2024

Maiju Lassilasta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n uusi kiinteistöjohtaja

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy