Suomen Yliopistokiinteistöt on neuvotellut 135 miljoonan euron vihreän rahoituksen

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK), on neuvotellut yhteensä 135 miljoonan euron suuruisen uudelleenrahoituspaketin, jolla korvataan osa aiempaa rahoitusta. Toteutettu järjestely on kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta ja tämän jälkeen yhtiön rahoituksesta jo yli 90 prosenttia on vihreää rahoitusta. Rahoittajana järjestelyssä toimii OP Yrityspankki Oyj.

”Tavoitteenamme oli toteuttaa uudelleenrahoitus kokonaan vihreänä rahoituksena siten, että vastapuolena toimii kumppani, joka sitoutuu pitkäaikaiseen yhteistyöhön. Olen tyytyväinen, että kiinteistösalkkuumme tehdyt toimenpiteet mahdollistivat edelleen vihreän rahoituksen toteuttamisen ja tämän jälkeen merkittävä osa rahoituksestamme on vihreää rahoitusta. Haluamme, että meillä on useampia hyviä rahoituskumppaneita, joiden kanssa kehittää lainaportfoliotamme entistä paremmaksi. OP Yrityspankin kanssa käydyissä keskusteluissa vakuutuimme heidän toimintatavoistaan ja olemme tyytyväisiä päästessämme syventämään yhteistyötämme”, kertoo SYKin toimitusjohtaja Sanna Sianoja.

”OP Yrityspankki Oyj kiittää Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:tä luottamuksesta ja kumppanuudesta tärkeän rahoitusjärjestelyn osalta. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme ja haluamme olla tukemassa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:tä kiinteistöjen kehittämisen tavoitteissa”, toteaa Mika Kukkola OP Yrityspankista.

SYKin neuvonantajana järjestelyn toteuttamisessa toimi Borenius Asianajotoimisto Oy. ”Vihreän rahoitusjärjestelyn toteuttaminen vaatii asiantuntijaorganisaation sparraamista ja tukea. Olen iloinen, että saimme jatkaa Boreniuksen kanssa jo aiemmin hyvin sujunutta yhteistyötä”, SYKin toimitusjohtaja Sanna Sianoja toteaa.

Lisätiedot:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Sanna Sianoja
Toimitusjohtaja
puh. 050 351 2207
sanna.sianoja@sykoy.fi

Ulla Sjöblom
Talousjohtaja
puh. 040 593 1878
ulla.sjoblom@sykoy.fi


Muut ajankohtaiset

Muut ajankohtaiset

Suomen Yliopistokiinteistöt on neuvotellut 135 miljoonan euron vihreän rahoituksen

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi rakennuttajainsinööri

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle uusi sähköasiantuntija

Sähkötalo Research Hub -hankkeen rakentaminen alkaa kesäkuussa

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy