Uusi Kampusklubi rakennettiin tarjoamaan yrityksille yliopistoyhteistyötä entistä monipuolisemmin

Uusi Kampusklubi rakennettiin hyvän nimen päälle ja nyt klubi tarjoaa yrityksille yliopistoyhteistyötä entistä monipuolisemmin.

Vanhan Kampusklubin toiminta päättyi noin vuosi sitten. Entisestä klubista on nyt jäljellä hyvä nimi ja niitä hyvin toimineita käytänteitä, joista uutta klubikonseptia käynnistettäessä vanhoilla jäsenyrityksillä oli hyvät muistot. On siis luonnollista, että uusi klubi peri vanhan nimen. Parempaa oli vaikea keksiä.

Jo klubin käynnistysvaiheeseen syksyllä 2021 otettiin mukaan innokkaat yritykset, joista suurin osa tuli heti alussa myös uuden klubin jäseniksi. Klubia rakennettiin yritysten ehdoilla, myös yliopistoyhteisön toiveita kuunnellen ja useita yhteistyöpalavereita eri yliopistotoimijoiden sekä opiskelijaedustajien kanssa järjestäen.

Tästä yhteistyöstä syntyi uusi Kampusklubi, joka aloitti toimintansa virallisesti 1.1.2022.

Viime syksynä ennätettiin koeponnistamaan muutaman onnistuneen tapahtuman verran. Pandemia on koettanut lannistaa toimintaa, mutta rajoitetut ajanjaksot on hyödynnetty vuosikelloa ja toimintatapoja hioen.

Uusi operaattori

Kampusklubia operoi nykyään tuttu ja luotettava toimija, Suomen vanhin teknologiansiirtoyritys Tamlink, jonka yksi pääomistaja Tampereen yliopisto on. Tamlink ja yliopisto konseptoivat uutta Kampusklubia tiiviissä yhteistyössä, SYK tärkeänä yhteistyökumppaninaan. Tamlink operoi, yliopisto tarjoaa alustan, tiloja ja sisältöä kuten uusinta tutkimustietoa yrityksille sopivassa muodossa. Yliopiston hallinnoimien tilojen lisäksi klubin jäsenyritykset voivat hyödyntää myös SYK:n omassa käytössä olevia neuvottelutiloja.

Entisen klubin toiminta painottui Hervannan kampuksen Kampusareenan 5. kerrokseen. Nyt klubijäsenet voivat hyödyntää tiloja niin Hervannan, Kaupin kuin keskustankin yliopistokampuksilla. Lisäherkkuna tilakatalogissa ovat uuden Nokia Arenan Paidia-tilat aivan Tampereen sydämessä. Klubijäsenillä on myös oma 24/7 Clubroom Kampusareenan 1. kerroksessa helposti saavutettavalla ja näkyvällä paikalla.

Tilatarjonta on monipuolisempaa ja Kampusklubin tapahtumakonseptit on suunniteltu yritysten toiveiden mukaisesti siten että luonteva, tavoitteellinen ja kaikkia osapuolia tukeva yhteistyö yliopiston kanssa mahdollistuu. Jäsenyys on siis loistava mahdollisuus yritykselle, joka tahtoo yliopistotilojen hyödyntämisen lisäksi päästä kiinni tuoreimpaan tutkimustietoon, tutkimushankekokonaisuuksiin, koulutustarjoamaan, yliopiston tarjoamiin lukuisiin palveluihin, kv verkostoihin ja infrastruktuureihin, kuten laboratorioihin sekä tietenkin jouhevaan opiskelijayhteistyöhön.

Klubin hyväksi työskentelee asialle omistautunut tiimi

Uuden Kampusklubin vahvuus piilee jouhevassa yhteistyössä ja kompaktissa tiimissä, joka työskentelee päivittäin Kampusklubin hyväksi. Klubikoordinaattori Elina Tiainen huolehtii käytännön asioista sekä jäsenten tarpeista, kuten tilavarauksista, Jukka Matikainen hoitaa muun muassa yhteistyötä sidosryhmien ja organisaatioiden välillä, yliopiston kumppanuuspäällikkö Pasi Vakaslahti toimii linkkinä klubin ja yliopiston välisessä rajapinnassa ja Tamlinkin viestintäkoordinaattori Nea Alanen huolehtii klubin viestinnästä. SYKin puolelta toiminnassa ja tilaratkaisuissa mukana on vuokrauspäällikkö Hanna Saario.

Kampusklubilla on useita avoimia tapahtumia, mutta myös vain jäsenille tarkoitettuja tilaisuuksia. Tarkoitus on toimia yritysten luontevana käyttöliittymänä yliopistoon ja yliopistopalveluihin sekä päinvastoin. Uusi Kampusklubi toivottaa uudet ja vanhat jäsenet lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaansa. Jäsenyritysten kirjo tulee kattamaan useita sektoreita, eikä rajoitu ainoastaan tiettyihin toimialoihin.

Nea Alanen
Kampusklubin viestintä

Lisätietoja: www.kampusklubi.fi

 


Muut blogit

Muut blogit

ClassPlus – demohankkeen avulla tilankäytön joustavaa optimointia kampuksella

Sm4rt LOC – pelillinen oppimis- ja tutkimusympäristö

5 kysymystä SYKin uudesta strategiasta

Esittelyssä SYKin toimitusjohtaja Sanna Sianoja

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy