SYKin viidestoista toimintavuosi käynnistyi tammikuussa päivitetyn yhtiöstrategian vahvistamisella. Strategiakautemme on kolmivuotinen ja kattaa vuodet 2024–2026. Yhtiöstrategiaa täydentävät kiinteistöstrategia sekä yhtiön investointikriteerit ja investointien vuotuinen taso. Strategiatarkastelun yhteydessä SYKin hallitus päätti, yhtiön omistajia kuultuaan, että palvelustrategiaa ei päivitetä uudelle strategiakaudelle ja sen voimassaolo lakkasi.
Yhtiön keskeinen kehitystoimenpide toimintavuoden aikana oli osakasyliopistojen vuokrasopimuksia koskevan vuokrauspolitiikan vaiheen I toteuttaminen. Yhteistyössä osakasyliopistojen toimitilaorganisaatioiden kanssa kävimme läpi kaikki vuokrasopimukset, ja kaikkiin yliopistotiloja koskeviin päävuokrasopimuksiin on jatkossa määritetty sekä pääoma- että ylläpitovuokra. Osana kokonaisuutta teki SYKin hallitus elokuussa päätöksen vuoden 2025 ylläpitovuokrasta. Vaiheen I toteuttaminen edellytti paljon toimenpiteitä niin SYKin omalta henkilöstöltä kuin osakasyliopistojemme toimitilaorganisaatioilta. Haluankin kiittää kaikkia projektin toteuttamiseen ja onnistumiseen vaikuttaneita osapuolia ja henkilöitä!
SYK-konsernin liikevaihto toteutui suunnitellulla tasolla ollen 206,9 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu edellisvuoteen verrattuna muodostui pääsääntöisesti vuokrasopimuksiin toteutetuista indeksikorotuksista. Osakasyliopistojen osuus yhtiön vuokrakassavirrasta säilyi edellisvuoden tasolla ollen 87 %. Konsernimme tilikauden 2024 tulos toteutui tasolla 38,7 miljoonaa euroa. Pystyimme pitämään kiinteistösalkun hallintaan ja kohteiden ylläpitoon liittyvät kustannukset edellisen raportointivuoden tasolla.
Tilikauden tulokseen vaikuttivat ulkopuolisen kiinteistöarvioitsijan laatiman SYKin kiinteistösalkun portfolioarviokirjan perusteella toteutettavat arvonalennukset sekä rakennuksiin että yksittäisten osakkuusyhtiöiden osakkeisiin. Näiden suuruus oli kuitenkin pienempi kuin vertailuvuonna toteutettu, joten tämäkin osaltaan mahdollisti tilikauden tuloksen parantumisen edellisvuoteen verrattuna.
Osakasyliopistojen tilaratkaisut ovat toimintamme keskiössä ja aktiivinen yhteistyö tiloihin liittyen jatkui kampuksillamme eri puolilla Suomea. Jyväskylän Ylistönrinteelle Jyväskylän yliopiston käyttöön toteutettava investointihanke eteni suunnitellun mukaisesti ja yksi osa kokonaisuudesta vastaanotettiin urakoitsijalta loppuvuodesta.
Keväällä 2024 SYKin yhtiökokous teki investointipäätöksen Tampereen yliopiston käyttöön tulevan Sähkötalo-investointihankkeen ensimmäisestä vaiheesta. Päätöksen mukaisesti Sähkötalo Research Hub-työnimellä kulkeva uudisrakennusosa käynnistyi samanaikaisesti ABJ-osien peruskorjauksen kanssa. Urakoitsijana tässä hankevaiheessa toimii SRV Rakennus Oy. Keskellä toimivaa kampusarkea toteutettava rakennushanke on vaatinut kärsivällisyyttä sekä kampuksen käyttäjiltä että urakoitsijan organisaatiolta. Panostamalla kommunikaatioon sekä tiedottamiseen, on pystytty yhdessä ratkaisemaan haastaviakin tilanteita.
Uudelleenrahoituksen yhteydessä pääsimme myös todentamaan, että vastuullisuuspolitiikkamme mukainen tavoite vihreän rahoituksen suhteen ylittyi merkittävästi
Aina hankkeet eivät etene suunnitelman mukaisesti ja harmillisesti olemme joutuneet Vaasassa odottamaan Vasa Övningskolanin lisärakennuksen uudisrakennushankkeen käynnistymistä. Olemme Åbo Akademin kanssa tunnistaneet tarpeen lukion tilojen kehittämiselle, mutta valitettavasti hankkeesta tehty valitus Vaasan hallinto-oikeudelle ja sitä edeltävät valitukset ovat estäneet vuonna 2023 tehdyn investointipäätöksen mukaisen hankkeen käynnistymisen. Toivottavasti hanke saadaan käynnistymään vuoden 2025 aikana ja lukiolaisten opiskelua mahdollistamaan pystytään toteuttamaan entistä toimivammat tilat.
Konkreettisesti rakentuvien investointien lisäksi tarve- ja hankesuunnittelukokonaisuuksia oli vuoden 2024 aikana käynnissä mm. Turussa, Oulussa, Kuopiossa ja Joensuussa.
SYKin tavoitteena on ollut yhtiön omistajien määrittelemän 50 %:n omavaraisuusasteen saavuttaminen. Oman ja vieraan pääoman hallinta on keskeistä, ja kun loppuvuodesta 2024 toteutimme suunnitellusti 100 miljoonan euron suuruisen lainan takaisinmaksun, saatoimme todeta, että omavaraisuusaste nousi yli asetetun tavoitetason ja toimintavuoden lopussa toteutui tasolla 55,2 %.
Rahoitukseen liittyen toinen merkittävä toimenpide oli 135 miljoonan euron suuruinen lainan uudelleenrahoitus. On positiivista huomata, että SYK yhtiönä kiinnostaa rahoittajia ja olen tyytyväinen, että OP Yrityspankki Oyj:n kanssa yhteistyö laajeni, kun uudelleenrahoitusjärjestely toteutettiin heidän kanssaan. Uudelleenrahoituksen yhteydessä pääsimme myös todentamaan, että vastuullisuuspolitiikkamme mukainen tavoite vihreän rahoituksen suhteen ylittyi merkittävästi.
Strategiatyön yhteydessä yliopistokäytöstä vapautuvien tilojen vuokraus ja jatkokehitys olivat yksi keskeinen keskustelunaihe. Tyhjillä tiloilla on merkittävä vaikutus SYKin toimintaan ja tulokseen. Teimme alkukeväästä tarkastelua kiinteistösalkkumme vajaakäyttöön ennakoitavista muutoksista ja toimenpiteistä, joilla näihin muutoksiin voidaan vastata. Tämän tarkastelun perusteella päätimme ulkoistaa yritysvuokraukseen liittyvät toiminnot, ja yhteistyö Colliers Finland Oy:n kanssa käynnistyi elokuussa.
Merkittävä uudisvuokrauksen onnistuminen saatiin aikaan Turussa, kun Axelia-rakennuksen osaa koskeva vuokrasopimus solmittiin Ammattikorkeakoulu Novian kanssa. On hienoa, että Novia löysi uuden sijaintipaikkansa Yliopistonmäen välittömästä läheisyydestä.
Päättynyt vuosi ei ollut pelkästään juhlahumua, vaan myös päivittäistä arkea kampuksilla.
Vuosi 2024 oli SYKin viidestoista toimintavuosi. Juhlistimme tätä marraskuussa juhlaseminaarilla ja vuosijuhlalla. Mielenkiintoiset seminaariesitykset ovat kirvoittaneet keskustelua monta kuukautta tilaisuuden jälkeenkin ja on hienoa huomata, että toiminnallamme pystymme jättämään tämänkin kaltaisen jäljen kanssamme toimivien henkilöiden arkeen. Päättynyt vuosi ei ollut pelkästään juhlahumua, vaan myös päivittäistä arkea kampuksilla.
Haluan lämpimästi kiittää kaikkia SYKiläisiä päättyneestä vuodesta ja myös kaikkia sidosryhmiämme hyvästä yhteistyöstä. Erityiset kiitokset kuuluvat ehdottomasti osakasyliopistojemme toimitilaorganisaatioille operatiivisesta yhteistyöstä kampuksillamme. Suuret kiitokset kuuluvat myös SYKin omistajille vuoden aikana tehdystä aktiivisesta yhteistyöstä ja panoksestanne toimintamme kehittämiseen!
Aikaisempien vuosien tapaan SYKin toimintavuoden kokonaiskuva muodostuu tästä vuosikertomuksesta, toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä sekä vastuullisuusraportistamme. Toivon mielenkiintoisia lukuhetkiä tämän kokonaisuuden parissa!
Tampereella huhtikuussa 2025
Sanna Sianoja
toimitusjohtaja
Olemme paras kampuskumppani
Yhteistyöllä tarkoituksenmukaiset kampusratkaisut
Selkeä ja laadukas asiakaspalvelu
Konkreettinen lisäarvo asiakasyliopistoille
Turvattu omistajahyöty
Vastuu yhteisestä
Kuuntelemme ja puhumme
Asenne ratkaisee
Vuosikertomuksen lisäksi pääset tutustumaan yhtiön vuoteen 2024 toimintakertomuksestamme.
Vuoden 2024 aikana valmistunut merkittävin hanke oli Jyväskylän yliopiston käytössä olevan Ambiotica-rakennuksen osien YAA-YAC muutostyöt Ylistönrinteellä.
Tampereen yliopiston käyttöön tulevan Sähkötalo-hankkeen ensimmäisen vaiheen eli uudisrakennusosan ja ABJ-osan peruskorjauksen rakennustyöt käynnistettiin vuonna 2024 Hervannassa. Jyväskylän Ylistönrinteellä jatkettiin Jyväskylän yliopiston kehittämishanketta aloittamalla Ambiotica-rakennuksen peruskorjaus- ja laajennushanke.
Hankesuunnittelu käynnistettiin Turun yliopiston ja Åbo Akademin Dentalia-hankkeessa, jossa mukana on myös Varsinais-Suomen hyvinvointialue, sekä Turun yliopiston normaalikoulun muutoshankkeessa Educarium-rakennuksessa. Myös Oulun normaalikoulun uusien tilojen tilaratkaisun suunnittelusta käynnistettiin hankesuunnittelu. Sähkötalo-hankkeen seuraavan vaiheen eli NEF- ja M-osien rakennussuunnittelu on käynnissä.
Yhdessä osakasyliopistojen kanssa kehitettiin yhteistä vuokrasopimuksiin liitettävää vastuunjakotaulukkoa, jota hyödynnetään SYKin ja osakasyliopistojen välisissä vuokrasopimuksissa. Vastuunjakotaulukkoa kehitettiin yhdessä yliopistojen tilaorganisaatioiden kanssa vuodesta 2022 alkaen.
Vuonna 2024 SYKin asiakkuuksista ja vuokrauksesta vastuussa toimineen Jessica Örnin mukaan yhdenmukaisen vastuunjakotaulukon tavoitteena on ennen kaikkea vahvistaa yhteistyötä, selkeyttää toimintaperiaatteita ja luoda pohjan yhdenmukaisuudelle eri paikkakuntien ja yliopistojen välillä.
– Saimme kehitystyön aikana monessa kohdin ensiarvoisen arvokkaita huomioita, joita hyödynsimme taulukon kehittämisessä. Haluan välittää lämpimän kiitoksen kaikille vastuunjakotaulukkoa koskevaan kehitystyöhön osallistuneille osakasyliopistojen edustajille ja SYKkiläisille. Toivottavasti uusi taulukko edesauttaa ja vahvistaa yhteistyötämme jatkossa, toteaa Örn.
Vuoden aikana SYK kehitti yhteistyössä omistajiensa kanssa yhtiön vuokrauspolitiikkaa kahdessa vaiheessa toteutettavan suunnitelman mukaisesti. Ensimmäisen vaiheen päätökset ja toimenpiteet toteutettiin vuoden 2024-2025 vaihteessa.
Vuokrauspolitiikan ensimmäisessä vaiheessa siirrytään osakasyliopistojen kanssa malliin, jossa pääsääntöisesti vuokrasopimuksissa on omina kokonaisuuksinaan pääoma- ja ylläpitovuokra. Muutos mahdollistaa entistä selkeämmän vuokran määrittelyn sekä kustannusten hallinnan. Vuosittain määritettävän ylläpitovuokran käyttöönoton myötä SYK pystyy vuonna 2025 vähentämään osakasyliopistojen vuokria arviolta 4,5 miljoonalla eurolla.
Webinaari keräsi yhteen valtakunnallisesti yliopistojen toimitilojen parissa työskentelevät.
Vuoden aikana Yhteinen vuosi -tilaisuuksia jatkettiin yliopistojen edustajien kanssa. Vuonna 2024 pilotoitiin SYKin teemapäivien yhdistämistä, kun toukokuussa vietettiin asiakkuus-, vastuullisuus- ja turvallisuuspäiviä kesäisellä ja vehreällä Jyväskylän kampuksella.
Muun muassa kampusturvallisuuteen liittyen teemapäivillä esillä oli ajatuksia herättävä luento aiheesta ”kriisitilanne johtajan silmin”, jossa Kuopiossa tapahtunutta miekkahyökkäystä käsiteltiin tilannejohtajan näkökulmasta.
Tilankäytön tutkiminen yhteistyössä yliopistojen kanssa jatkui, ja vuoden 2024 aikana mm. TOSI-tilat-hankkeen tutkimustuloksia tarkasteltiin osana asiakkuuspäiviä sekä SYKin 15v juhlaseminaaria.
Lisäksi huhtikuussa järjestettiin SYKin, Aalto-yliopistokiinteistöjen ja Helsingin yliopistojen yhteinen Hyvinvoiva kampus -tilaisuus. Etäyhteyksin toteutettu webinaari keräsi yhteen valtakunnallisesti yliopistojen toimitilojen parissa työskentelevät.
Vuonna 2024 asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin elo-lokakuussa puhelinhaastatteluin. Kyselyyn saatiin vastauksia kaikkiaan 133 kpl, vastausprosentin ollessa 62.
Kyselyssä vuokralaisina toimivilta asiakkailta selvitettiin vuokralaisten tyytyväisyyttä tiloihin, vuokrasuhteeseen, tilojen ylläpitoon, rakennuttamiseen ja vastuullisuuteen.
Tyytyväisyyttä mitattiin asteikolla 1–5.
Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia oli yliopistovastaajia, 20 prosenttia yritysvastaajia ja 11 prosenttia julkisyhteisövastaajia. Kyselyn toteutuksesta ja raportoinnista vastasi KTI Kiinteistötieto Oy. Tyytyväisyyttä mitattiin asteikolla 1–5. 5:n tarkoittaessa erittäin tyytyväistä ja 1:n tarkoittaessa erittäin tyytymätöntä.
SYK päätti jatkaa vuonna 2023 aloitettua Vuoden kampusteema -kokeilua, jonka puitteissa osakasyliopistojen kampuksilla toteutetaan yhteisesti sovitun teeman mukaisia toimenpiteitä.
Vuoden 2024 kampusteemaksi valittiin pihakalusteet ja teeman myötä ulkoalueille toteutettiin opiskelua, työskentelyä ja rentoutumista tukevia ratkaisuja.
SYKin kiinteistöjohtajana toimivan Maiju Lassilan mukaan kampuksille hankittiin mm. lisää penkkejä, tuoleja, istuinryhmiä ja työskentelypisteitä. Ulkoalueille toteutettiin myös pergoloita ja katoksia sekä lisättiin aktivoivia kuntoiluvälineitä ja istutusaltaita.
– Kampusteeman yhtenä tavoitteena oli saada kaikille osakasyliopistoille samanaikaisesti mm. kampuksen viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistäviä toimenpiteitä toteutettua siten, että saadaan synergiaetua valtakunnallisesta toteutuksesta, kertoo Lassila.
Vuoden aikana SYK myös kehitti yhteistyö- ja kumppanuusverkostojaan, jonka lisäksi yhtiö aloitti valtakunnallisen suunnittelu-, konsultointi- ja valvontapalveluihin sekä vuosikorjausurakoitsijoihin liittyvän puitesopimusten hankintaprosessin.
SYKissä vastuullisuus muodostuu kolmesta keskeisestä teemasta. Jokaiselle teemalle on määritelty tärkeimmät mittarit ja tavoitteet sekä toimintaa ohjaavat periaatteet.
Tehtyjä toimia raportoidaan vuosittain näiden mittareiden mukaisesti osana vastuullisuusraporttiamme.
Ekologinen vastuullisuus
Sosiaalinen turvallisuus
Taloudellinen vastuu
Yhtiö tarkasteli alkukesästä kiinteistösalkkuun liittyviä muutoksia ja toimenpiteitä, joilla näihin muutoksiin voidaan vastata. Tähän tarkasteluun liittyen päätettiin ulkoistaa yritysvuokraukseen liittyvät toiminnot ja yhtiö solmi Colliers Finland Oy:n kanssa palvelusopimuksen, jonka mukainen toiminta käynnistyi elokuussa
Muilta osin asiakkuudenhoitoa tehtiin asiakas- tai kohdekohtaisesti varmistaen muun muassa, että tilat vastaavat asiakkaiden tarpeita.
Merkittävin vuokrasopimus solmittiin Turussa Axelia-rakennukseen. Vuokralaisena on Ammattikorkeakoulu Novia ja vuokrattava pinta-ala
on noin 3 700 m2. Vuokrasopimuksen mukaiset tilat luovutetaan muutostöiden valmistumisen jälkeen Novian hallintaan kesällä 2026. Muista vielä vapaana olevista Axelian tiloista käydään neuvotteluja.
Turun kauppakorkeakoulun tyhjänä olleeseen rakennusosaan solmittiin Turun ammatti-instituutin kanssa vuokrasopimus noin 460 m2 tilasta.
Vuoden 2024 aikana SYK toteutti 135 miljoonan euron suuruisen uudelleenrahoituksen, joka on kokonaisuudessaan vihreää rahoitusta.
SYKin talousjohtajana toimivan Ulla Sjöblomin mukaan toimenpiteen myötä yhtiön rahoituksesta 90 prosenttia on vihreää rahoitusta. Rahoittajana järjestelyssä toimii OP Yrityspankki Oyj.
– Olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että tekemämme toimenpiteet näkyvät ulkopuolisille rahoittajille kiinnostuksena yhtiön toiminnan rahoittamiseen, kertoo Sjöblom.
SYK myös maksoi marraskuussa 100 miljoonan euron erääntyneen lainan Nordealle ja vahvisti tämän myötä taloudellista omavaraisuuttaan, joka nousi yli rahoituspolitiikassa määritellyn tavoitetason, 50 prosenttia. Korkea omavaraisuusaste antaa yhtiölle taloudellista liikkumavaraa mahdollistaen lisälainanoton tarvittaessa.
Hiilijalanjäljen ja luonnon monimuotoisuuden rinnalle tärkeäksi kokonaisuudeksi on noussut kiertotalous. Investointihankkeessa aiheeseen liittyviä toimenpiteitä toteutettiin vuoden aikana mm. Tampereen Hervannassa, kun Sähkötalo-hankkeen yhteydessä vanhoille materiaaleille, järjestelmille ja laitteille kartoitettiin aktiivisesti uudelleenkäyttökohteita.
SYKin rakennuttamisen johtajana toimivan Aki Havian mukaan Sähkötalo-hankkeen puretuista rakennuksista otettiin talteen uudelleenhyödynnettäväksi esimerkiksi julkisivulevyjä, joita käytetään purkurajapinnoilla seinien uudistamisessa ja tutkimuskäytössä radioaaltojen laboratoriossa.
– Kiertotalous luo rakennusalalle mahdollisuuksia mm. ehkäistä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä, kun rakennusmateriaalien uudelleenkäyttö ja kierrätys säästävät luonnonvaroja, kertoo Havia.
Hankkeessa toteutetaan myös energiankierrätysjärjestelmä, jolla hyödynnetään kohteessa syntyvää lauhde-energiaa rakennusten lämmityksessä.
Lisäksi vuoden 2024 aikana SYK aloitti yhdessä yliopistojen kanssa jätehuollon kehityshankkeen. Hanke alkoi keväällä sillä, että SYK hankki 70 jäteanturia. Antureiden avulla SYK saa normaalia jätehuollon laatuanalyysia tarkempaa tietoa mm. jätteen määrästä astioissa. Kehityshankkeen käynnistäminen on osa SYKin vastuullisuuteen liittyviä kiertotaloustoimenpiteitä.
Yhtiön johtoryhmä täydentyi 1.2.2024 alkaen yhtiöön valitun kiinteistöjohtaja Maiju Lassilan aloittaessa. Johtoryhmän muina jäseninä toimivat organisaatioyksiköiden johtajat ja toimitusjohtaja.
Yhtiön liiketoimintaa toteuttavat organisaatioyksiköt ovat Asiakkuudet ja vuokraus, Kiinteistökohteen johtaminen sekä Rakennuttaminen. Koko organisaation toimintaa tukee Talous ja hallinto -organisaatioyksikkö.
Yhtiön keskimääräinen henkilöstömäärä vuonna 2024 oli 41 työntekijää. Kauden lopussa henkilöstön lukumäärä oli 38 työntekijää, joiden keski-ikä oli 44,9 vuotta, ja joista naisia oli 39 prosenttia ja miehiä 61 prosenttia.
Organisaation osaamisen ja kyvykkyyksien kehittämisen tukena jatkettiin henkilötason osaamiskartoituksia ja kehittämissuunnitelmia osana säännöllisiä kehittymisenkeskusteluja.
Koko organisaation tasolla osaamisen kehittämisen toimenpiteet keskittyivät yhteisiin henkilöstötilaisuuksiin ja koulutuksiin, jotka kohdennettiin tukemaan vuoden tavoitteiden saavuttamista.
Osaamisen kehittämisen kokonaisuuteen kuului myös strategiakaudelle laadittu Paras KampusKumppani -valmennus (PKK) sekä yhtiön sisäinen mentorointiohjelma.
Johtamista ja esihenkilötyötä vahvistettiin ja kehitettiin esihenkilöfoorumitoiminnalla sekä johtoryhmävalmennuksen käynnistämisellä.
SYKissä työntekijöiden työntekijäkokemus, hyvinvointi ja motivaatio ovat tärkeitä, joita mitataan käynnissä olevalla strategiakaudella, 2024–2026, PeoplePower-kyselyn avulla. Ensimmäinen kysely toteutettiin marraskuussa 2024.
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mm: henkilöstön omistautuneisuuden taso ja sen osatekijät, henkilöstön näkemykset ja kehitysehdotukset, tärkeimmät muutokset ja kehityksen suunta, kokonaiskuva eri yksiköiden tilanteesta sekä kehittämistoimet omistautuneisuuden vahvistamiseksi.
– Aiemmin toteutimme vastaavanlaisen kyselyn, Siqni-kyselyn, jonka myötä saimme kahtena peräkkäisen vuotena Great Place To Work -sertifikaatin. Totesimme, että haluamme haastaa itseämme ja toteuttaa kuluvalla strategiakaudella uudenlaisen tyytyväisyyskyselykokonaisuuden, jotta voimme katsoa kokonaisuutta hieman eri näkökulmasta, perustelee SYKin talousjohtaja Ulla Sjöblom.
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n päätöksenteossa ja hallinnossa noudatetaan osakassopimusta, yhtiöjärjestystä sekä osakeyhtiölakia (624/2006). Tämän lisäksi yhtiöllä on hallinnointikoodi (Corporate Governance).
SYKin omistavat Suomen valtio ja kahdeksan yliopistoa. Omistavat yliopistot omistuksen mukaisessa suuruusjärjestyksessä ovat Tampereen korkeakoulusäätiö sr, Turun Yliopisto, Oulun Yliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, Jyväskylän Yliopisto, Åbo Akademi, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT sekä Lapin Yliopisto. Yhtiön toimistot sijaitsevat Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Turussa, Rovaniemellä ja Lappeenrannassa.
SYKissä ylintä päätösvaltaa käyttävät omistajat yhtiökokouksessa. Yhtiökokous valitsee hallituksen, joka huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Yhtiön varsinainen yhtiökokous pidettiin 9.4.2024 hybridikokouksena Tampereelta käsin.
Varsinaisessa yhtiökokouksessa valittiin seuraavat henkilöt jatkamaan hallituksessa: puheenjohtaja Jukka Mönkkönen, varapuheenjohtaja Lauri Kajanoja sekä jäsenet Patrik Marjamaa, Mikko Ahola, Kalle-Antti Suominen sekä Marja Sarajärvi.
Kuvassa vuoden 2024 yhtiön hallituksen edustajat vasemmalta oikealle: Lauri Kajanoja, Kalle-Antti Suominen, Marja Sarajärvi, Jukka Mönkkönen, Patrik Marjamaa ja Mikko Ahola.
Johtoryhmän jäsenet vuonna 2024 olivat toimitusjohtaja Sanna Sianoja, rakennuttamisen johtaja Aki Havia, asiakkuuksien ja vuokrauksen johtaja Jessica Örn, talousjohtaja Ulla Sjöblom sekä kiinteistöomaisuuden kehityksestä ja kiinteistökohteen johtamisesta vastaava Maiju Lassila (1.2.2024 alkaen).
Toimitusjohtajan asettama johtoryhmä tukee toimitusjohtajaa yhtiön johtamisessa ja päätöksenteossa sekä strategian ja riskienhallinnan toimeenpanossa. Johtoryhmän puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja.
Kuvassa vuoden 2024 yhtiön johtoryhmän edustajat vasemmalta oikealle: Maiju Lassila, Ulla Sjöblom, Aki Havia, Sanna Sianoja ja Jessica Örn.