Toimitilat yliopiston yhteydessä vahvistavat yrityksen ja yliopiston välistä yhteistyötä

Metsäkoneyhtiö Ponsse Oyj ja sen tytäryhtiö, liikkuvien työkoneiden älykkäitä ohjausjärjestelmiä kehittävä Epec Oy, perustivat vuonna 2017 Tampereelle tuotekehitysyksikön. Yhtiöt asettuivat Hervannan Kampusareenalle. Vuoden 2022 alkupuolella Ponsse Oyj ja Epec Oy muuttivat isompiin tiloihin Kampusareenan 5. kerrokseen. Toimitilat yliopiston yhteydessä on helpottanut yhteistyön toteuttamista yliopiston kanssa.

Ponsse Oyj:n Tampereen tuotekehitysyksikön vetäjänä ja tuotekehityspäällikkönä toimivan Kalle Einolan mukaan sijainti Tampereella on sopiva suhteessa konsernin muihin toimipaikkoihin.

Aiemmin olimme toimineet lähtöpisteessämme Vieremällä, jossa meillä on tehdas ja pääkonttori. Lisäksi meillä oli Kajaanissa tuotekehitysyksikkö. Tytäryhtiöllämme Epec Oy:llä, joka on tärkeä osa firmaamme nykyään, oli Seinäjoella tehdas ja tuotekehitysyksikkö. Päätimme avata uuteen kaupunkiin uuden tuotekehitysyksikön, ja totesimme Tampereen olevan siihen sopiva sijainti. Hervannan Kampusareenasta sitten löysimme tilat itsellemme, Einola muistelee.

Ponsse Oyj:n ja Epec Oy:n asettumista Kampusareenan tiloihin helpotti se, että Ponsse oli jo ennestään tehnyt paljon tutkimusyhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa.

Olimme jo vuosia tehneet tutkimusyhteistyötä yliopiston eri tutkimusryhmien ja laitosten kanssa. Nykyisin yhteistyö on aktivoitunut entisestään ja sen toteuttaminen on helppoa, kun toimii samassa ympäristössä opiskelijoiden, tutkimusryhmien ja professoreiden kanssa. Kun pahimmasta korona-ajasta päästiin, on taas löydetty kasvotusten tapaamisen hyödyt ja tutkimusryhmien kanssa tapaamisiin on helppo liittyä, kun kaikki toimivat samalla kampuksella, kertoo Einola.

Yliopistoyhteistyön lisäksi sijainti Kampusareenan yhteydessä on helpottanut rekrytointia ja näin mahdollistanut ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden.

Sijainti yliopiston kupeessa on ehdottomasti hyödyttänyt rekrytoinneissa, kun se antaa meille etulyöntiaseman nuorten teknologiaosaajien rekrytoinneissa. Lisäksi meillä on Kampusareenassa olomme aikana ollut paljon diplomityöntekijöitä, Einola toteaa.

Ponssella ja Epecillä on vanhastaan myös muita merkittäviä yhteistyökumppaneita Tampereen seudulla, ja uusia verkostoja viritellään muun muassa Kampusklubin kautta. Kampusklubin toiminta tähtää yritysten ja yliopiston yhteistyön synnyttämiseen ja syventämiseen klubin toiminnan, joustavien tilojen ja yhteistyömallien avulla.

Kampusklubi laajentaa verkostoitumismahdollisuuksia yliopiston, opiskelijoiden ja yritysten kanssa. Klubi on ollut meille todella hyväksi todettu toimintapa, tiivistää Einola.

Artikkelikuva: Emil Bobyrev


Muut referenssit

Muut referenssit

Medisiina A-C:n peruskorjauksen myötä tilat palvelevat tarpeenmukaisesti käyttäjiään

Toimitilat yliopiston yhteydessä vahvistavat yrityksen ja yliopiston välistä yhteistyötä

Peruskorjauksen myötä kirjasto Lähteestä tiedon ja oppimisen avoin keskus

Yhteiskehittämällä kohti tilallisia oivalluksia

© 2024 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy